Ai de completat un formular unde se cere: first name și last name? 

În general, ne lovim de acest moment când avem de completat un formular pe website-uri în limba engleză. Acest lucru ne poate deruta destul de tare, mai ales că traducerea “mot a mot” nu se potrivește deloc.

Astfel, nu putem traduce “first name” = “primul nume” și “last name” = “ultimul nume”.

Așadar, haideți să vedem ce înseamnă “first name” și “last name”, respectiv cum completăm aceste câmpuri corect într-un formular sau document.

Ce este First Name și cum îl completăm corect?

ⓘ Termenul “First Name” reprezintă PRENUMELE și trebuie completat exact așa cum este acesta cerut în formular sau document.

Este posibil să mai întâlnești termenul “first name” ca “given name”. Dacă îl întâlnești în sintagma de “given name” să știi că este exact același lucru cu “first name”.

Așadar, nu confunda last name cu first name și ține minte asta pentru viitor:

First Name înseamnă Prenumele.

În cultura și administrația americană sau engleză, dar și în multe alte țări, prenumele (first name) stă în fața numelui de familie și trebuie să respecți asta cu atenție, ca să nu ai probleme cu documentele.

Ce este Last Name și cum îl completăm corect?

ⓘ Termenul “Last Name” reprezintă Numele de Familie și trebuie completat exact așa cum este acesta cerut în document sau formular.

Întotdeauna vei găsi în orice formular care trebuie completat termenul de Last Name, care se cere întotdeauna după First Name.

Ce este Middle Name?

ⓘ Termenul “Middle Name” înseamnă “Al Doilea Prenume” și trebuie menționat, mai ales în documente importante precum viza, biletul de avion, solicitări la diverse instituții etc.

Ei bine, dacă numele tău conține și un alt prenume, atunci acesta va trebui să fie menționat în formulare sau alte documente în engleză.

De regulă, majoritatea formularelor sau documentelor conțin un câmp denumit “Middle Name”, care înseamnă de fapt “al doilea prenume/ numele mic”.

Completează întotdeauna și acea căsuță dacă ai și un al doilea prenume, iar dacă nu, lasă-l gol. În cazul în care formularul nu conține secțiunea “Middle Name”, îți poți trece și al doilea prenume în căsuța “First Name”, eventual să le separi prin “-” sau prin spațiu liber.

Exemplu de formular în limba engleză cu First name, Middle name și Last name

În această secțiune, îți voi oferi un exemplu clar de cum trebuie completat “First Name” sau “Last Name” și sigur nu vei mai avea problema acestei confuzii niciodată.

first name si last name

Așadar, exact cum observi în exemplul de mai sus, în engleză Prenumele (First Name) stă întotdeauna înaintea numelui de familie (Last name).

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.