Filmele fac parte din viața noastră, fără doar și poate. În articolul de astăzi îți voi prezenta lista de filme pe care le-am văzut și care intră în lista mea cu top 10 filme inspiraționale cu povești despre viață pe care orice persoană trebuie să le vadă.

Recunosc că obișnuiesc să le mai revăd din când în când și mă ajută să depășesc anumite situații, datorită poveștilor inspiraționale pe care le oferă.

Cele mai vizionate filme inspiraționale cu povești despre viață

Lista următoare cuprinde filmele care m-au impresionat cel mai tare în ultimii 10-15 ani și mi s-au părut super inspiraționale. Acestea sunt filme cu povești reale despre viață, pline de momente de înțelepciune și emoție. Majoritatea dintre ele sunt vechi de mai bine de 20 de ani, dar încă rămase în topurile internaționale.

Forrest Gump (1994)

Probabil unul dintre cele mai titrate filme inspiraționale cu poveste de viață care s-au făcut vreodată. Filmul transmite că nimic nu este imposibil dacă ești suficient de ambițios și dornic.

În acest film, actorul Tom Hanks a înfățișat un bărbat cu un o capacitate intelectuală scăzută, dar care realizează lucruri mărețe în viață.

Acesta a reușit să obțină o bursă la facultate, a luptat în Vietnam și și-a lansat propria companie, devenind extrem de bogat. Deși a devenit bogat și foarte cunoscut, acesta a tratat viața cu aceeași simplitate și bucurie cu care a tratat-o întotdeauna.

filme-inspirationale-motivationale-forrest-gump
Forrest-Gump-Film-Inspirational-Cu-Tom-Hanks

Îmblânzitorul de Vânt (2019)

Unul dintre cele mai emoționante filme pe care le-am văzut. Este inspirat dintr-o poveste reală, în care un puști din Africa salvează un sat întreg de la un dezastru iminent – seceta. La doar 13 ani, William Kwamkuamba citește o carte științifică și construiește o turbină eoliană pentru a-și salva satul Malawi de foamete.

Deși tatăl său nu a avut bani să-l trimită la școală, acesta s-a strecurat în bibliotecă și a reușit să-și salveze comunitatea de oameni săraci. Cu siguranță, acest film îți va stârni stări de emoție pe tot parcursul său și te va face să privești viața cu alți ochi!

filme-inspirationale-cu-poveste-despre-viata-imblanzitorul-de-vant
Film Inspirational Cu Poveste de Viata – Imblanzitorul de Vant Netflix

Închisoarea îngerilor (1994)

Unul dintre cele mai vizionate filme all time. În acest film, un tânăr bancher este condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea soției și a amantului acesteia, deși acesta declară că este nevinovat. În închisoare, Andy îl întâlnește pe Red, un negru care si-a petrecut ultimii 20 de ani de viață în închisoare.

Andy va pune la cale un plan de evadare, dar și de pedepsire a directorului închisorii. Filmul are foarte multe momente inspiraționale, de emoție, înțelepciune și este plin de pilde, așa că te las să afli mai multe, urmărindu-l!

top-filme-inspirationale-inchisoarea-ingerilor
Film-Inspirational-Cu-Poveste-Reala-Inchisoarea-Ingerilor

21 (2008)

Este vorba despre un un student talentat care a intrat la Universitatea Harvard, dar trebuie să-și demonstreze experiența sa unică pe care nu o au alți studenți pentru a obține o bursă.

Ținând cont de faptul că anul trecut această bursă a fost câștigată de un student din Coreea care nu avea picioare, această sarcină pare să nu fie deloc ușoară.

Datorită unui profesor pe care acesta îl întâlnește, viața lui are să se schimbe. Dacă nu știți ce să scrieți în scrisoarea de motivație pentru ca toți profesorii sau angajatorii să vă aprecieze, acest film vine exact la momentul potrivit!

21-filme-inspirationale-viata-de-la-universitatea-harvard
Filme-Inspirationale-Povestea-Unui-Tanar-Student-La-Harvard-21

The Social Network (2010)

Acest film prezintă cum Mark Zuckerberg, interpretat de Jesse Eisenberg, a fost un geniu în computere la Harvard, cu o idee mare, devenind apoi cel mai tânăr miliardar din istorie.

Nu totul a fost clar pentru Zuckerberg de la început, însă cu ajutorul unui vis și multă muncă, totul poate deveni realitate.

Acest film poate să te inspire și motiveze să îți urmezi visul. The Social Network pleacă de la o întâmplare reală, la ceea ce astăzi se numește Facebook. 

top-10-filme-inspirationale-reteaua-de-socializare
The-Social-Network (Reteaua de Socializare)-cu-Fondatorul-Facebook

Good Will Hunting (1997)

Este un film mai vechi, dar încă actual și inspirațional. Matt Damon a jucat rolul principal al unui tânăr de 20 de ani. Acesta este dotat cu un potențial ridicat în matematică și chimie, dar nu își dă seama ce poate oferi potențialul său. Filmul te poate inspira să te gândești mai mult și să vrei să îți descoperi talentele ascunse pe care le ai.

top 10 filme cu povesti de viata - Good-Will-Hunting
Film-Inspirational-Despre-Capacitatea-Mentala-Si-Constientizarea-Acesteia-Good-Will-Hunting

The Pursuit of Happiness (2006)

Personajul principal al filmului este Chris Gardner, care oferă un exemplu bun pentru tineri arătând cât de important este să muncești din greu și să-ți păstrezi răbdarea, indiferent de situație.

Munca grea și perseverența l-au transformat pe Chris dintr-un vânzător care dormea pe străzi, într-un fondator al unei case de brokeraj, care câștigă milioane de dolari.

Bazat pe o poveste adevărată, filmul te poate încuraja să înveți tot timpul și să nu renunți niciodată să crezi în dorințele tale, chiar dacă uneori totul pare greu.

filme-inspirationale-will-smith
Film-Inspirational-Despre-Viata-Unui-Om-Sarac-Ajuns-Milionar-Will-Smith-The Pursuit of Happiness

Beyond The River (2017)

Filmul este inspirat de povestea adevărată a lui Siseko Ntondini și Piers Cruickshanks, care au câștigat împreună medalia de aur la maratonul de canoe din 2014. Filmul oferă o poveste inspirațională și motivațională despre triumful spiritului uman.

Acest film îți va oferi o poveste despre munca în echipa și despre capacitatea oamenilor de a munci din greu pentru un scop comun.

top 10 filme inspirationale cu poveste reala de viata -beyond the river
Film-Inspirational-Cu-Poveste-Reala-Beyond The River

The Bucket List (2007)

Edward (Jack Nickolson) și Carter (Morgan Freeman) se cunosc într-un salon de spital, amândoi fiind bolnavi de cancer.

Unul este milionar, celălalt este un simplu mecanic auto. Edward și Carter pornesc împreună în ultima aventură a vieții lor, hotărâți să realizeze toate lucrurile de pe lista lor de dorințe și să se bucure din plin de zilele pe care le mai au. Aceștia au ignorat sfaturile medicilor și au pornit în aventura vieții lor.

filme-inspirationale-despre-viata-the bucket list
Film-Inspirational-Despre-A-Trai-Clipa-The-Bucket-List

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Chiar dacă a trecut mult de când a ajuns pe ecrane, filmul rămâne în continuare una dintre cele mai mari capodopere. Benjamin Button trece printr-o experiență ciudată, dar foarte frumoasă.

Acesta se naște bătrân și începe să întinerească. Lecția pe care trebuie să o înveți este că viața e definită de oportunitățile tale, inclusiv de cele pe care le ratezi.

the curious case of benjamim button - film de viata
Film-Inspirational-Cu-O-Poveste-Ciudata-Despre-Viata-The-Case-Of-Benjamin-Button

Ce îți oferă aceste filme inspiraționale?

Filmele sunt binevenite oricând, mai ales atunci când există o poveste reală în spate. Toate aceste filme inspiraționale îți vor da de gândit și te vor face să-ți reevaluezi calitățile sau defectele pe care le ai. Majoritatea dintre ele te vor ajuta să te ambiționezi și să îți atingi obiectivele.

De multe ori, nu suntem conștienți de oportunitățile pe care le avem și tindem să le ocolim fără știre. Avem nevoie de modele care să ne inspire, motiveze și să ne demonstreze că indiferent de cine ești, de unde vii și ce situație financiară ai, poți ajunge departe!

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.