Aurora este numele meu și timp de un semestru am beneficiat de o bursă de studiu internatională, ca student Erasmus. Am ales o țară specială ca destinatie de studiu, astfel am devenit o studentă Erasmus în Spania.

Când m-am gândit prima oară la un schimb de experiență, mi-au trecut prin minte locuri noi, oameni noi, prietenii noi, ba chiar și iubiri noi. 

M-am gândit că voi avea aproape 5 luni să învăț o altă limbă, să pot călători, să mă împrietenesc cu alți studenți. Cu toate acestea, după cum cum “planul de acasă un se potrivește cu cel din târg”, m-am ales cu multe zile într-o casă rece, mare și plină de persoane diferite.

Cum a început experiența Erasmus în Spania?

Experiența Erasmus în Spania a început la sfârșitul lunii ianuarie, 2020. Din primele zile am întâlnit o mulțime de oameni primitori, calzi, gata de distracție. Ba chiar și facultatea, prin Erasmus Student Network ne-a pregătit 2 săptămâni de petreceri, cine și activități pentru a ne cunoaște mai bine.

După formalitățile de început și familiarizare cu oamenii și cultura, am început cursurile, unde am avut surprize plăcute.

Erasmus Spania

Un alt mod de a învăța

Diferențe între noi și ei? Ei bine da. Nu multe, însă una mi-a atras atenția. Școala lor se bazează pe practică, și mai mult decât atât, pe practica în echipă. Toate materiile au o parte de lucru în grup, care de cele mai multe ori contează 60-80% din notă finală.

O dată la 2-3 săptămâni apare o nouă temă cu un deadline bine stabilit. Astfel, studenții sunt ținuți mereu “în priză”. Profesorii sunt prietenoși, deschiși, pe unii chiar îi strigăm pe numele mic. Datorită situației prin care suntem nevoiți sa lucrăm de acasă, evaluarea a trebuit adaptată.

Astfel, nota finală este concepută pe baza evaluării continue: practică în echipa și uneori 2-3 practici individuale.

Erasmus în Spania

Totuși, mi-a plăcut aici. Am studiat materii pe care nu m-am gândit niciodată că le voi studia, am legat prietenii, am strâns amintiri și am reușit să mă cunosc pe mine, poate puțin mai bine.

Experiența mea Erasmus în Spania a avut parte de un moment istoric aș putea spune. A fost surprinzătoare, neașteptată și cu siguranță de neuitat.

Dacă ți-a plăcut articolul și esti interesat să vezi alte experiente Erasmus, citește experiențele altor colegi din țări precum Finlanda sau Franța.

Distribuie:

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.