Sunt Abdolazisa Manuela da Costa din São Tomé și Principe și în prezent urmez programul de Economia comerțului, Turismului și Serviciilor (ECTS) la Universitatea Transilvania din Brașov, în România. 

Aș dori să vă împărtășesc experiența mea Erasmus în frumosul oraș Porto, Portugalia. 

În primul rând, aș dori să îi încurajez pe toți cei care intenționează să participe la programul Erasmus să nu rateze această oportunitate unică.

Experienta Erasmus in Porto, Portugalia

Căutarea celei mai bune destinații și a mai multor informații despre aceasta este, fără îndoială, o provocare, dar cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este “încercați să combinați utilul cu plăcutul”, făcând să corespundă un loc pe care doriți cu adevărat să îl vizitați cu aspirațiile dumneavoastră pentru viitor.

Erasmus este, fără îndoială, o experiență foarte îmbogățitoare care poate adăuga mult potențial, implicații mari pentru viitor la nivel academic și nu doar ca o experiență culturală pozitivă. 

În ceea ce mă privește, voi încerca să transmit aici esența experienței mele din perioada de mobilitate în Porto și sper să vă fie de folos dacă vă gândiți să alegeți Portugalia ca destinație.

De ce am ales Porto?

În special, am fost întotdeauna foarte curioasă și deschisă la noi provocări, îmi place să călătoresc și să explorez locuri noi și am văzut programul Erasmus ca pe o oportunitate de a ieși din zona mea de confort și de a-mi dezvolta noi competențe și abilități.

Deși mai fusesem în Portugalia înainte, orașul Porto se afla pe lista mea de locuri de vizitat în Portugalia.

Auzisem povești incredibile despre oraș de la prieteni, ceea ce mi-a stârnit curiozitatea. În ultimii ani, orașul s-a impus ca o destinație turistică excelentă și a avut totodată recenzii foarte bune la nivel universitar.

Pentru o primă dată, m-am gândit că ar fi prudent să aleg o țară pe care o cunoșteam deja într-o oarecare măsură, de dragul siguranței și pentru a vedea cum mă voi adapta la schimbări, având în vedere că voi călători singură. 

Cultură, oameni și climă

Porto oferă un amestec unic de cultură bogată, oameni prietenoși și o climă plăcută, ceea ce îl face o destinație fascinantă.

Experienta Culturala in Portugalia - Erasmus

Se spune că Portugalia are una dintre cele mai bune clime din Europa, însă în Porto plouă tot timpul anului, lunile de iarnă fiind cele mai ploioase, iar acesta a fost unul dintre aspectele mai puțin plăcute pentru mine.

Să vorbești despre cultură în Porto înseamnă să vorbești despre: 

  • Arhitectura istorică, cu accent pe amestecul de stiluri, de la clădiri medievale la structuri mai moderne.
  • Vin, orașul este renumit pentru vinul de Porto, un vin forte produs în regiunea Douro. Există mai multe crame de vin de Porto de-a lungul malurilor râului pentru degustări și vizite.
  • Fado, muzica tradițională portugheză, este apreciată în Porto. Multe restaurante oferă seri de fado, în care artiștii interpretează cântece nostalgice și emoționante.
  • Gastronomia, mâncarea joacă un rol important în cultura locală. Încercarea unor mâncăruri precum Francesinha (un sandviș cu carne) și cod este o parte esențială a experienței gastronomice în Porto.
  • Muzee și galerii, Porto găzduiește mai multe muzee și galerii de artă, inclusiv Fundația Serralves, care combină arta contemporană cu un parc frumos.

ISAG – European Business School

Universitatea la care studiez eu, ISAG, este o instituție de învățământ superior situată în Porto, Portugalia.

Acronimul “ISAG” înseamnă “Instituto Superior de Administração e Gestão”, iar facultatea este cunoscută pentru că oferă programe educaționale în domeniile administrației, managementului și afacerilor.

Instituția este dedicată furnizării unei formări de calitate în discipline conexe, pregătind studenții pentru cariere în lumea afacerilor. În plus, ISAG are parteneriate cu diverse instituții de învățământ și companii, căutând să îmbogățească experiența academică a studenților. 

Cu profesori calificați și metode moderne de predare, este alegerea perfectă pentru cei care doresc să își stimuleze în continuare inteligența și să dobândească noi competențe. 

Facilitățile sale sunt concepute cu gândul la bunăstarea studenților, cu spații de lectură, un bar, cafenea, imprimante la dispoziția studenților și profesorilor, etc.

De asemenea, ISAG are un program de “Buddies” pentru a ajuta studenții internaționali în procesul de adaptare și încearcă să îi implice în diverse evenimente, cum ar fi ateliere de lucru, anchete de cercetare aplicată, târguri de locuri de muncă, printre altele. 

ISAG le oferă studenților săi o gamă largă de oportunități, șansa de a obține o nouă perspectivă asupra lumii afacerilor și de a construi relații de prietenie pe viață.  

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.