În articolul precedent am discutat despre cum îți poți gestiona timpul și activitățile de acasă, astfel încât să fii productiv și responsabil. Tema de astăzi este despre ce poți face acasă în aceste timpuri de criză pentru a te pregăti și dezvolta profesional prin cursuri online gratuite. Timp ai destul acum, nu?

cursuri online

Cel mai simplu mod de a te dezvolta este să urmezi cursuri online gratuite!

Profită de situație acum cât ai timp pentru alte lucruri și urmează cursuri online gratuite, ca să înveți ce îți place. Mai mult, în această perioadă de criză multe companii și platforme și-au deschis porțile, oferind cursuri sau cărți pentru cei dornici să învețe.

Este șansa ta de a-ți alege exact ce îți place să studiezi. Este o mare oportunitate pentru tine deoarece poți învăța mai mult decât te învață școala, dar mai ales altceva decât te învață școala.

Ce poți învăța din cursuri online gratuite?

O să găsești cursuri despre aproape toate subiectele din lumea asta. Cursurile pot fi despre tehnici de vânzări, programare, Photoshop, psihologie, limbi străine, securitate cibernetică, Facebook, Google, Instagram și așa mai departe.

Practic, poți găsi orice îți dorești. Nu cred că există domeniu pe lumea asta pe care să nu îl găsești în cursurile online.

Unde găsești cursuri online gratuite?

1. Coursera

În momentul de față, Coursera este una dintre cele mai mari platforme de cursuri online din lume. Peste 7 milioane de utilizatori folosesc această platforma și se bucură de cursurile pe care le oferă.

Cel mai important lucru este faptul că multe din cursuri sunt făcute de profesori universitari, în parteneriat cu platforma. Te poți bucura aici de video-uri în care un specialist / profesor îți vorbește și te învață domeniul tău preferat, în mod gratuit.

2. Khan Academy

Aceasta este o platforma cu acces gratuit, oferită de o organizație non-profit. Această platforma a luat naștere dintr-o pasiune pe care un tip pe nume Khan a dezvoltat-o prin intermediul unui canal de YouTube.

El obișnuia să vorbească despre matematică. Prin aceste video-uri, Khan a stârnit multă atenție și apreciere, astfel că prin multe parteneriate a dezvoltat o platforma cu foarte multe cursuri online, 100% gratuite.

3. edX

Pe această platforma vei găsi foarte multe cursuri online create de universități din întreagă lume. Oferta este largă si variată, astfel că tu poți învăța ce îți dorești, în mod gratuit.

4. Atelierul Digital Google

Băieți faini ca de obicei, cei de la Google îți oferă acces gratuit la cursuri despre digital marketing. Sunt ideale pentru studenți, mai ales pentru cei care vor să găsească un job în domeniu sau pentru cei care vor să înceapă o afacere. Cursurile sunt în română, prezentate cu video și foarte ușor de înțeles. La finalizarea cursurilor, vei primi o diplomă frumoasă pe care scrie Google și numele tău, pe care o poți descărca și atașa în CV.

diploma atelierul digital google

5. Ted Talks

Cu siguranță, fiecare dintre voi ați văzut măcar un video cu un artist, o persoană celebră din varii domenii care a ținut un discurs în cadrul evenimentelor Ted.

Această platformă vă oferă discursuri despre multe subiecte actuale de care se frământă omenirea sau de care are nevoie omenirea. Le poți găsi în engleză pe această platformă sau le poți căuta pe cele în română, de pe YouTube, aici.

6. CodeAcademy

Una dintre cele mai folosite și populare platforme din lume unde poți învață programare. Aici poți găsi numeroase cursuri de programare. Cel mai fain lucru este că se bazează foarte mult pe exerciții, astfel că vei învăța mult mai practic. Pe aceasta platformă vei găsi cursurile gratuit!

7. W3Schools

Acesta este locul prin care orice programator a trecut sau trece atunci când are nevoie de informații. Această platformă este poate cea mai recunoscută la nivel global și oferă informații aproape despre orice problemă de programare. Este foarte ușor de folosit, structurată simplu astfel încât să înveți foarte ușor. Fiecare capitol dintr-un curs se încheie cu exerciții pentru a-ți oferi șansa de a exersa practic. Totul este gratis!

cursuri-gratuite-pe-internet

Aceste cursuri online gratuite pe care le-am expus mai sus sunt prezentate în cea mai mare parte în engleză. Dacă vrei să îți îmbunătățești și exersezi engleza, iată câteva platforme foarte bune care te pot ajuta!

1. Duolingo

Poate cea mai populară platformă de limbi străine din lume. Poți descărca ușor și aplicația pe telefon, astfel că îți poți exersa engleza sau orice altă limbă oriunde, oricând. Procesele de învățare de pe această platformă sunt foarte bune, astfel că vei progresa vizibil de la o zi la alta. Ține doar de tine și de perseverența de care dai dovadă.

2. TalkEnglish

Învață engleza foarte ușor pe acest site, în mod gratuit. Este foarte bine structurat și poți învăța foarte bine ascultând conversații uzuale și așa mai departe. Platforma o găsești și în română, așa că mai ușor de atât nu se poate.

cursuri-gratuite-engleza-online

Ai cele mai bune resurse de care ai nevoie pentru a-ți îmbunătăți anumite abilități sau pentru a învăța lucruri noi! Platformele expuse de către mine sunt cele mai populare și bine evaluate de către studenți, profesori, specialiști.

Sper că articolul de astăzi îți va fi util și te va face să nu mai găsești scuze pentru faptul că nu te pricepi să faci ceva. Soluții există, dar totul pornește de la ambiție, răbdare și perseverență!

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.