Trăim în era digitală, iar aproape toate documentele care se făceau odinioară cu pixul pe spațiile punctate, acum se fac direct pe calculator. Când vine vorba despre cum se face redactarea unui CV, aspectul și structura acestuia este crucial.

Dacă vrei să știi ce zic specialiștii despre completarea unui CV, citește articolul Cum se face un CV de succes după recomandările specialiștilor de la Google.

Mai departe, vreau să vă ofer un super pont despre cum se face un CV online simplu și atrăgător! Urmărește în continuare și pas cu pas cum poți ajunge să ai un CV foarte bun.

Cum se face un CV online rapid și simplu?

Canva.com este o platformă în care poți construi materiale grafice foarte atrăgătoare cu eforturi și cunoștințe de folosire a calculatorului minime. Pe canva ai la dispoziție sute de modele de CV-uri, iar dacă nu știi cum se face un CV online, acolo este locul potrivit pentru a-ți construi un CV simplu, dar și atrăgător.

Alegi un model, apeși câteva butoane, schimbi textul, descarci și ai CV-ul gata. Îți voi arăta pas cu pas (TUTORIAL VIDEO sau Text) cum se face un CV foarte simplu, online și fără cunoștințe avansate de operare a calculatorului. Partea cea mai frumoasă este că totul se face GRATUIT!

Vreau să completez un CV online pe un model prestabilit

Primul sentiment atunci când am vrut să-mi fac CV-ul a fost clar că vreau să completez un cv online peste un model care există deja.. Există pe internet multe unelte prin care poți face acest lucru super simplu.

Fără să te mai chinui tu să cauți un model, vei avea oportunitatea să găsești sute de modele de CV online pe care trebuie doar să modifici textul.

Poți folosi Europass pentru un CV foarte simplu care se poate face online, însă poți folosi Canva.com pentru a fi și simplu, dar și cu un design atrăgător. 

Vreau să completez un cv online cu un model foarte simplu

Dacă vrei să completezi cv-ul online, iar acesta să fie clasic, adică cu scris în stânga și în dreapta fără niciun design, atunci mergi pe www.europa.eu/europass/ro. Acolo îți faci un cont gratuit și mergi pe creare cv nou. Pur și simplu îți treci informațiile în modelul pus la dispoziție și la final îl descarci în format .pdf.

cum-se-face-un-cv-online-simplu-cu-europass

Vreau să completez un cv online cu design atrăgător

Dacă îți dorești să completezi un cv online, care să arate foarte bine la final atunci trebuie să folosești canva. Dacă vrei asta, urmărește în continuare pașii pe care i-am explicat! Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să mergi pe platforma www.canva.com, iar apoi să urmărești instrucțiunile următoare din acest articol.

cum se face un CV online cu CANVA

Cum se face rapid și modern un CV de angajare cu canva?

Ai nevoie doar de o conexiune la internet și maxim jumătate de oră pentru a-ți construi un CV profesional online. Nu ai nevoie de cunoștințe de folosință a vreunui program, ci doar de un pic de îndrumare.

Canva este o platforma online în care poți face lucruri foarte frumoase, de la CV-uri la cărți de vizită, broșuri, felicitări și muuulte altele. Platforma dispune de modele de astfel de materiale deja create de profesioniști, în care tu doar trebuie să schimbi textul, culorile, ordinea elementelor sau orice altceva vrei, doar cu ajutorul unor butoane.

Urmărește cei 7 pași simpli de urmat și vezi cum se face un CV online foarte rapid, cu care vei avea mai multe șanse de a fi chemat la un interviu de angajare.

Cei 7 pași simpli de urmat pentru creare CV

1. Înregistrează-te gratuit pe canva.com

Dacă ai de gând să nu îți pierzi prea mult timp, căutând cum să faci un CV online simplu și rapid, atunci te afli în locul perfect. Îți recomand să accesezi www.canva.com și să-ți creezi un cont gratuit! 

Te poți folosi automat de contul tău Google sau Facebook pentru a te conecta pe platformă. E foarte bine să ai un cont înregistrat, deoarece tot ce lucrezi în platformă va fi automat salvat în contul tău.

Acest lucru este foarte util pentru eventuale modificări pe care vei vrea să le faci în timp la CV-ul tău. Așadar, ai intrat în platformă, iar următorul pas este să mergi la secțiunea care îți este cea mai convenabilă dintre cele trei afișate:

  • înregistrează-te cu Google
  • înregistrează-te cu Facebook
  • înregistrează-te cu e-mailul
exemple cv pe canva.com

2. Configurează-ți modul de lucru

În mai puțin de un minut, platforma online îți va oferi un mic ghid prin care îți vei configura locul de lucru, bifând câteva căsuțe și apăsând 2-3 butoane, foarte simplu.

Canva îți va oferi mai multe alternative și recomandări personalizate, de exemplu, dacă tu vei selecta că ești student/elev sau profesor. Asta te va ajuta să nu pierzi mult timp pe platformă și vei putea face un CV online simplu, în doar câteva minute.

După ce ai configurat tot ce trebuie acolo, ajungi pe pagina principală, în care începe magia.

Cum se face un CV online, modele completate

3. Alege din meniul principal, secțiunea CV

După ce ai urmat pașii de configurare și te afli pe pagina principală, poți accesa categoria de CV-uri, în două moduri.

  • Varianta 1 – Meniul din colțul/ partea stângă-sus

Foarte ușor, te duci cu cursorul spre partea din stânga-sus a ecranului, la secțiunea ”Șabloane” (exemplul 1), după cum poți vedea și în exemplu de mai jos. Când ai ajuns cu mouse-ul pe ”Șabloane”, ți se va deschide un submeniu, plin cu diverse categorii.

Acolo, vei căuta categoria ”CV-uri” (exemplul 1) și vei da click pe ea. După ce ai dat click, această categorie îți va afișa o multitudine de modele de CV-uri, pe care poți să le vizualizezi și să îl alegi, în cele din urmă, pe cel pe care îl admiri cel mai tare.

Dai click pe el, apeși pe butonul din dreapta ”Folosește acest șablon” (exemplul 2), după care vei ajunge în locul în care vei putea modifica orice element din acel șablon.

cum sa faci CV online simplu cu canva
Exemplul 1
sablon CV online
Exemplul 2
  • Varianta 2 – Meniul din colțul/ partea dreaptă-sus

Mergi cu mouse-ul în colțul părții drepte din partea de sus a ecranului, iar apoi dai click pe ”Creează un design”, exact ca în imaginea de mai jos. Aici, se va deschide o nouă secțiune, în care se vor afișa mai multe categorii.

Poți scrie în bara de căutare cuvântul ”CV” și apoi să dai click pe rezultatul afișat, ori poți da scroll pe bara laterală, până când găsești categoria ”CV”.

construire CV in canva

4. Alege-ți un model de cv necompletat din sutele de modele disponibile

Ai ajuns în cele din urmă pe pagina în care poți alege cel mai fain model de CV. Aici este locul în care îți vei crea singur un CV online simplu și atrăgător, exact cum îți doreai.

cum sa fac un cv online cu ajutorul programelor online
  • În partea din dreapta a ecranului vei regăsi foaia de lucru, pe care va trebui să o umpli cu un model de CV, pe care îl alegi din partea din stânga.
  • În secțiunea din partea stânga, unde sunt afișate modelele de CV-uri deja create, vei găsi sute de modele diferite, în funcție de preferințele tale. Poți parcurge toate modelele, poți da click pe ele să vezi cum arată. Dacă nu îți place un model specific, trebuie doar să alegi altul din secțiunea din partea stângă, iar automat cel existent va fi înlocuit. 

5. Modifică un model de CV deja existent cu informațiile tale

Foarte simplu, orice linie de text sau orice alte elemente din modelul din CV online, pot fi modificate. Spre exemplu, textul îl poți modifica, dând dublu click pe el.

Folosește unealta de a face ecranul mai mare din partea dreapta-jos, ca să poți lucra mai ușor. Exact după structura deja existentă a unui model de CV, începi și modifici cu datele tale. Modifici titlurile, numele, instituțiile și așa mai departe.

De asemenea, atunci când dai click pe un anumit element, îi poți schimba culoarea, dimensiunea, pe care le ai disponibile exact ca la un document word, în bara de meniu de sus.

creaza un cv simplu online cu canva

6. Descarcă CV-ul de angajare în format PDF

După ce toate elementele sunt așezate după placul tău și consideri că CV-ul tău este gata, urmează să îl descarci în calculatorul personal. Mergi cu mouse-ul în colțul din dreapta sus al barei albastre, și dă click pe cele trei puncte așezate pe orizontală.

Dând click pe cele 3 puncte, se va afișa o altă secțiune, în care vei găsi opțiunea ”Descarcă”, marcată cu o săgeata orientată în jos. Platforma îți sugerează direct să îl descarci în format PDF, așadar trebuie doar să apeși pe butonul albastru ”Descarcă”.

cv completate

7. Ai descărcat CV-ul în calculatorul personal

Acum că ai terminat și ai descărcat CV-ul online din platforma canva, îți explic și unde îl poți găsi în calculatorul tău.

  • Deschide MyComputer
  • Mergi pe fișierul Downloads
  • Cauți fișierul .pdf pe care l-ai descărcat de pe canva
Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.