În articolul de astăzi, vom răspunde la câteva întrebări tot mai des adresate, cu privire la cariera de educator. Printre cele mai populare întrebări, se numără cele ce vizează remunerația primită, mai concret, cât câștigă o educatoare, studii necesare pentru educatoare, ce trebuie sa faca o educatoare grădiniță sau ce facultate trebuie sa faci ca sa devii educatoare.

Meseria de educator a avut întotdeauna un număr foarte mare de adepți, datorită faptului că oamenii manifesta interes pentru a lucra cu copiii. În mâinile educatorilor este viitorul, deoarece educația pe care cei mici o primesc de la o vârstă fragedă, va fi cea care îi va însoți pe tot parcursul vieții.

A fi educator nu este întotdeauna un lucru ușor, așa cum este văzut de către majoritatea oamenilor. Lucrul cu cei mici presupune multă răbdare, o atenție distributivă și nu în ultimul rând, dedicare. Căci nicio meserie nu va aduce recunoștință, dacă nu este practicată cu dăruire.

Studii necesare pentru a deveni educator la grădiniță

Pe lângă faptul că oamenii sunt interesați de cât câștigă o educatoare, aceștia devin tot mai curioși în a  vedea ce facultate trebuie să faci ca să devii educatoare sau care sunt acele studii necesare pentru educatoare.

Pentru a deveni educator, prima cerință este absolvirea unui liceu pedagogic. Dacă îți dorești să ai întâietate la angajare pentru a profesa în meseria de educator, trebuie să știi faptul că Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației te va ajuta.

Astfel, dacă ai urmat liceul pedagogic și ai terminat facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, ai studiile necesare pentru a devenii educatoare.

Cum este meseria de educator?

Așa cum am menționat la începutul articolului, meseria de educator implică multă răbdare. Se cunoaște faptul că a lucra cu cei mici, reprezintă o adevărată provocare, ce nu este la fel în fiecare zi.

Copiii, mai ales atunci când sunt mici, au o energie fantastică, dar și o mare dorință de cunoaștere, de aceea, cele mai neașteptate întrebări pe care aceștia le adresează educatoarei, pot genera amuzament, dar și mirare din partea educatorului, de cele mai multe ori.

cat castiga o educatoare

Totodată, oamenii sunt curioși să afle ce trebuie să facă o educatoare grădiniță. Meseria de educator necesită și un nivel ridicat de responsabilitate, întrucât cei mici sunt foarte activi și nu pot sta în același loc pentru mult timp.

Aici intervine răbdarea pe care o educatoare trebuie să o dețină, dar și capacitatea acesteia de a aplana conflictele generate de copii.

Cât câștigă o educatoare?

Având în vedere munca obositoare și solicitantă pe care o face, oare cât câștigă o educatoare? Ei bine, răspunsul depinde în funcție de studii și experiență, dar în medie, salariul net al unei educatoare este de 3.000 lei.

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației pe care o ai în plus, pe lângă liceul pedagogic, îți aduce un salariu mai mare, 4.000 lei putând fi suma minimă cuprinsă în salariul de bază.

Jobul unei educatoare este probabil unul dintre cele mai importante roluri din întreaga societate. Acest job are puterea de a modela și de a influența caracterele celor mici, care peste ani ar putea deveni modelele cu care să ne mândrim.

 

Share.

Studii finalizate la Facultatea de Litere Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, cu peste 7 ani experienta in continut digital, content si copywriting, marketing online si administrare pagini Social Media. Seriozitate si profesionalism constant sunt cuvintele care ma definesc, in care asociez afacerea clientilor cu texte redactate profesional, care sa inspire incredere, sa creasca notorietatea brandului sau sa sporeasca vanzarile.