Jocurile de la cazino pot să ia o întorsătură diferită și orice se poate întâmpla dacă cei de la cazino nu sunt atenți. Un lucru se știe deja: cazinoul este cel care are de câștigat întotdeauna. Totuși, în anul 1990 un grup de tineri s-au hotărât că acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. La Sloturi pe Tocuri vei observa că ai unele dintre cele mai bune jocuri de la cazinourile online disponibile.

Acest grup de tineri studenți ai Institutului de tehnologie din Massachusetts a apărut în foarte multe documentare, filme și chiar cărți. Ceea ce au reușit acești tineri să facă este incredibil: au câștigat câteva milioane de dolari de la cazinouri cu ajutorul jocului de Blackjack. Hai să vedem metoda prin care aceștia au reușit să fraudeze cazinourile și să le ia banii.

Echipa Institutului de tehnologie din Massachusetts

Cum probabil deja știi, jucătorii cu experiență la Blackjack pot să își crească șansele de a câștiga împotriva cazinoului dacă au o strategie bună atunci când vine vorba de cărțile pe care le primesc de la dealer. Există unele tabele care te învață când este bine să accepți și alte cărți și când nu, în funcție de punctele pe care le ai în momentul respectiv. Un jucător poate să se folosească și de alte strategii, spre exemplu poate să numere cărțile sau să țină minte când s-au amestecat iar cărțile și pachetele. Numărarea cărților nu este o practică ilegală, însă dacă vei fi prins nu vei mai putea juca.

Echipa din Massachusetts a ales jocul de Blackjack deoarece și-au dat seama că acesta poate să fie fraudat cel mai ușor, astfel că au gândit o strategie care să le permită să câștige frecvent. Deși nu au fost primii care au folosit strategia de numărare a cărților, aceștia au ajuns în cartea recordurilor deoarece au creat o strategie mult mai complexă. Pentru ca strategia lor să funcționeze, aceștia au folosit câteva programe avansate de calculator care să simuleze situații specifice din viața reală de la un joc de Blackjack.

Aceste sisteme au fost atât de eficiente, încât nici jucătorii profesioniști de Blackjack nu au reușit să facă o performanță atât de bună. În anul 2017, Mike Aponte, unul din membrii acestui grup de studenți a explicat într-un videoclip apărut online cum funcționează strategia de numărare a cărților. Este o metodă complicată pentru jucătorii obișnuiți, însă ceea ce i-a fascinat pe foarte mulți despre metoda lor este că nu a putut fi detectată de către cazinouri. Au reușit să aplice tehnica lor pentru cărțile cu valoare mare, dar și pentru cele cu valoare mică.

După ce s-au antrenat câteva luni bune în cadrul Institutului de tehnologie din Massachusetts, acești studenți au plecat mai departe în cazinourile din Las Vegas pentru a testa strategia.

Cât a durat până au fost prinși?

Acești tineri au fost extrem de bine pregătiți și au reușit să ascundă strategia lor de ochii cazinourilor pentru foarte mult timp. Pentru un singur jucător, strategia de numărare a cărților s-ar putea să nu fie atât de eficientă, însă când vorbim despre o întreagă echipă pregătită în acest sens, lucrurile se schimbă. Au învățat să se integreze foarte ușor printre jucătorii normali de la cazino și să nu pară că sunt profesioniști.

Au știut cum să își administreze banii pentru a avea pierderi cât mai mici. De asemenea, fiecare dintre jucători petrecea în medie 2 ore la masa de Blackjack după care pleca pentru a nu părea suspect. Nu știm exact ce sumă au reușit să câștige în total echipa de studenți din Massachusetts, însă unii au făcut un calcul pentru a estima această sumă și au ajuns la 50 de milioane de dolari.

Povestea echipei a fost publicată

După cum am menționat și la început, povestea acestor tineri studenți a apărut în foarte multe locuri, inclusiv în filme, cărți și documentare. Odată publicată, această poveste a schimbat total percepția jucătorilor despre cazinouri și despre modul cum acestea funcționează. Unul dintre cele mai faimoase filme care au apărut după această poveste este filmul “21” în care joacă mai mulți actori populari de la Hollywood, apărut în anul 2008.

Breaking Vegas Documentary este un documentar care explică foarte pe larg această poveste și ilustrează modul în care a fost folosită strategia în realitate. În cazul în care ești pasionat de citit și vrei să afli mai multe despre cazinouri, cartea Bringing Down the House: The Inside Story of Six MIT Students Who Took Vegas for Million merită citită. Filmul 21 a fost regizat după această carte.

Membrii echipei din Massachusetts

La început, Bill Kaplan a fost cel care a înființat echipa de Blackjack după ce a câștigat de mai multe ori la cazinourile din Las Vegas. Printre primele persoane care au luat parte la echipa lui Bill Kaplan se numără JP Massar și John Chang. Pe lângă aceștia, din echipa au mai făcut parte și Jeff Ma, Semyon Dukach, Laurie Tsao, Jane Willis și Mike Aponte.

Majoritatea membrilor au fost de la Institutul de tehnologie din Massachusetts, însă au existat câțiva membri și de la Harvard și Princeton. Fiecare dintre aceștia erau studenți de top din facultățile la care studiau, lucru ce probabil s-a observat după modul în care au reușit să își folosească cunoștințele matematice și cele de programare ale calculatoarelor, astfel încât să câștige milioane de dolari.

Concluzie

Strategia celor de la universitatea din Massachusetts a fost un subiect foarte controversat și încă este și în prezent. Mulți jucători care sunt destul de noi la Blackjack încearcă să folosească strategia de numărare a cărților. Deși nu este ceva ilegal, cazinourile mereu încearcă să îi găsească pe jucătorii care folosesc această strategie și să le interzică să mai joace. Poți și tu încerca strategia de numărare a cărților, evident la cazinourile fizice. Totuși, încearcă să nu fii prins sau să joci doar un timp foarte puțin. Poți de asemenea să schimbi cazinoul în momentul în care crezi că s-ar putea să fii prins.

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.