Celor cărora plictiseala le dă bătăi de cap în general sau chiar în momentul acesta, le-am pregătit o listă lungă de activități din seria ”Ce să faci când te plictisești”.

Am încercat să pun pe listă activități mai diferite față de cele despre care deja s-a scris prin alte părți. Lista de 50 de activități le poți face oricând și aduc un mic aport de dezvoltare în viața fiecăruia.

Ce să faci când te plictisești acasă?

În general, plictiseala vine atunci când suntem acasă. Ce să faci atunci când te plictisești acasă? Iată 20 de activități care te-ar putea ajuta să scapi de plictiseală.

1. Ia un carnețel și setează-ți câteva obiective

Pune cu pixul pe hârtie câteva obiective de viitor pe care să le atingi în viitorul apropiat. După ce le-ai trecut pe foaie, la fiecare dintre ele creează la prima vedere câte un plan de acțiune.

Poți să-ți setezi obiective pe diferite perioade de timp (lunar, pe 3-6 luni, 1 – 3 ani) – important este să creezi un plan pentru a le atinge.

2. Meditează

Una dintre cele mai bune metode de relaxare și de limpezire a gândurilor este meditația. Această activitate presupune să te liniștești profund, să închizi ochii și să te concentrezi pe respirație.

Nu te gândi la nimic și încearcă să fii foarte foarte relaxat în tot corpul. După 10-30 minute de meditație vei observa că vei avea altă energie! Poți folosi video-uri de pe YouTube cu meditație ghidată.

3. Fă-ți un Dream Chart (colaj al viselor)

Pe o coală de hârtie mare/ un carton/ un plexiglas sau orice fă-ți propriul colaj al viselor. Acest dream chart presupune o colecție de poze care reflectă viața ta din viitor, viața pe care visezi să o ai pe toate planurile! Poți tăia poze din reviste, de pe internet sau le poți desena. De exemplu, casa visurilor tale, mașina visurilor tale, jobul etc.

Fă un colaj cu poze care reflectă viața visurilor tale și fă o descriere mică la fiecare, ca și cum ai deja acele lucruri și te bucuri de ele. Pune-le într-un loc la vedere, uită-te la ele în fiecare zi și nu înceta niciodată să ajungi acolo. La nivel de subconștient, aceste lucruri vor fi omniprezente, astfel că s-ar putea să ajungi chiar acolo unde visezi!

4. Fă teste de logică și dezvoltă-ți mintea

Caută pe internet teste de logică și fă exerciții de acolo. De regulă, acestea sunt scurte, dar îți consumă multe resurse la nivel de gândire, așa că pot fi și provocatoare, dar și distractive în același timp. Ele sunt de genul: ce formă se potrivește aici/ continuă seria 3 6 9 .. dar și mult mai complicate de atât!

Dacă faci când te plictisești aceste lucruri, nu numai că ai scăpat de plictiseală, dar lucrezi și la partea de IQ – pentru că cea mai importantă armă a omului este mintea!

5. Învață o limbă străină

De fiecare dată când te plictisești, amintește-ți că vrei să înveți o limbă străină pentru a putea să te descurci în multe situații pe viitor. Așadar, ori de câte ori te plictisești, uită-te la video-uri date tare, folosește o aplicație de limbi străine, învață cuvinte, scrie, vorbește! Făcută constant, această activitate îți va fi de mare folos!

6. Joacă un joc de strategie

Personal, nu sunt un adept al jocurilor, dar văd totuși în unele jocuri și lucruri constructive, eliminând partea că majoritatea creează dependență. Există anumite jocuri care îți pot dezvolta anumite abilități, cum ar fi de cele de strategie, de trading. Dacă chiar nu găsești motivația în altceva, poți încerca un joc din care să îți dezvolți anumite skilluri.

7. Încearcă să cânți la un instrument

Din toată gama de instrumente muzicale, cu siguranță poți găsi un instrument care să te satisfacă și să-ți elimine momentele de plictiseală. Încearcă un instrument, uită-te la tutoriale de pe internet și elimină plictiseala într-un mod relaxant și distractiv.

8. Ieși la o plimbare și ascultă muzică

Ce poate fi mai frumos decât o plimbare de relaxare, alături de muzica ta preferată în căști? Caută să mergi să te plimbi în zone liniștite și încearcă să nu te gândești la nimic, doar să te bucuri de momentul de relaxare în timp ce admiri peisajele din jur.

9. Așează-te într-un loc aglomerat și studiază oamenii

Dacă ești un pasionat de psihologie și de interacțiunile cu oamenii, caută un loc care este traversat de mulți oameni. Nu te mai gândi la nimic, ci doar studiază comportamentele oamenilor care trec pe lângă tine.

Fii atent la gesturi, expresia fețelor, postura corpului etc. Observă și încearcă să înțelegi mai bine tipologiile și comportamentele oamenilor, poate deveni foarte fascinant.

10. Fă-ți o listă cu idei de afaceri

Chiar dacă încă nu ești în situația în care vrei să ai propria afacere, cu timpul s-ar putea să ajungi în această zonă. Așadar, nu ar fi rău ca în momente de plictiseală să conturezi o listă de potențiale idei de afaceri pe care ai putea să le pui în aplicare în viitorul apropiat. Cu cât mai mare devine lista în timp, cu atât mai multe variante și oportunități îți creezi.

11. Reorganizează-ți camera

Ce ar fi dacă atunci când te plictisești ai lua o decizie să faci niște schimbări în locul în care îți petreci cea mai mare parte din zi? Reorganizează-ți lucrurile din cameră, mobila, hainele etc. Gândește-te la anumite obiecte de decor, oferă-i camerei un alt stil care te caracterizează mai bine.

12. Îmbunătățește informațiile din CV

Dacă tot nu ai ce face, nu ar fi grozav să faci ceva care să îți prindă bine sau să îți economisească timp mai încolo? O soluție bună ar fi să îți actualizezi informațiile din CV, chiar dacă momentan nu îți cauți de muncă. Am pregătit un mic ghid cu informații valoroase despre cum să îți faci CV-ul, așa că apucă-te chiar acum!

13. Fă exerciții de stretching

Exercițiile de stretching prind bine în orice moment al zilei. Acestea te ajută să te relaxezi, să intri într-o stare profundă de bine. Poate fi momentul în care corpul are nevoie de o revigorare, așa că dacă te plictisești, aceasta soluție apare ca o alternativă potrivită.

14. Gătește ceva deosebit

Știai că chiar și un ou se poate găti în foarte multe variante? Încearcă să faci ceva deosebit, să găsești o rețetă interesantă pe internet și să-ți petreci timpul încercând. Te vei alege cu mai multe cunoștințe de gătit, dar și cu satisfacția unei mâncăruri gustoase.

15. Fă-ți bucket list-ul (locurile în care vrei să călătorești)

Ce să faci când te plictisești și stai lungit în pat, cu ochii în telefon? Fă-ți lista cu locațiile în care visezi să mergi în viața asta. Îți poți face o listă maaare, un fel de top cu orașele în care visezi să ajungi.

Ori de câte ori te plictisești, iei lista și începi să faci planul, să faci trasee cu obiectivele din orașele respective, să planifici bugetul estimativ, ca să știi de ce resurse ai nevoie pentru a ajunge acolo în timpul dorit.

16. Fă-ți ordine în dulap și renunță la hainele pe care nu le mai folosești

Ai și tu haine pe care le tot muți de colo colo pentru că te încurcă atunci când cauți defapt o haină anume? Acum ar fi momentul în care ai putea să rezolvi această problemă. Adună toate hainele pe care nu le mai folosești din dulapul tău de haine, fă-le pachet și caută un loc în care ai putea să le donezi.

17. Uită-te la poze vechi

Chiar dacă nu este un obicei pe care să îl faci prea des, poate că acum este momentul perfect să îți vizualizezi parcursul și schimbările prin care ai trecut în ultimii ani. Intră prin poze și uită-te la cele mai frumoase momente care te-au adus în momentul în care te afli acum.

18. Fă-ți o listă cu lucrurile care te sperie

Știai că orice teamă se poate învinge prin a face acel lucru care te sperie? Fă-ți o listă cu lucrurile care te sperie și încearcă să găsești modalități de a le face pentru a-ți doborî teama. Se spune că teama există doar în capul nostru, la nivel psihologic.

19. Scrie poezii

Ce ar fi dacă ai da frâu liber imaginației și ai încerca să scrii o poezie în care să-ți lași sentimentele și emoțiile să se așterne pe hârtie?

Acest exercițiu ce creație te va face să gândești mai profund, dar și să simți că ți-ai împărtășit emoțiile și gândurile. Scrie-le într-un caiețel, pune-l la loc sigur și în timp când te vei uita pe el, îți vei aminti cu drag.

20. Scrie despre ceea ce te pasionează sau despre lucrurile la care te pricepi

În general, blogurile se nasc dintr-o pasiune sau dintr-o expertiză într-un anumit domeniu. Dacă tot te plictisești, de ce să nu începi să scrii despre ceea ce știi mai bine, iar poate pe viitor să-ți faci un blog cu ceea ce ai scris?

Dacă reușești să scrii bine și să fii de ajutor oamenilor, să creezi un conținut unic, atunci poate vei reuși să îl transformi într-o sursă de venit.

21. Faci o baie lungă cu săruri și uleiuri benefice pentru corp și relaxare

O leneveală luungă într-o baie super relaxantă poate veni perfect atunci când ești obosit sau lipsit de energie. Încearcă sa te lași complet lipsit de griji și distrageri și simte-te liber într-o baie plină de săruri și uleiuri.

22. Fă-ți un buget de cheltuieli

Organizează-ți veniturile astfel încât să știi că ai bani pentru cheltuieli de zi cu zi, de ieșit, de educație, vacanțe și economii. Cel mai important, încearcă să îți calculezi banii pentru o lună, astfel încât să vezi cum ai putea face să fii mai eficient, să poți pune deoparte și să ai și un fond de rezervă.

23. Recondiționează o piesă de mobilier din casă

Gândește-te la lucrurile mai vechi la care ții foarte mult din casa ta și încearcă să le recondiționezi. Te poți inspira de pe internet, iar în câteva ore de poți avea obiectul mult iubit într-o nouă formă.

24. Creează obiecte handmade

Din lipsă de ocupație, din plictiseală te poți orienta spre un hobby, cum ar fi cel de creare de produse handmade. Caută idei pe internet, vezi ce nu necesită investiție și apucă-te să creezi. Poți face lumânări aromate, bijuterii, săpunuri naturale, aranjamente florale, mărturii de nuntă, plante ornamentale, tablouri cu licheni etc.

25. Caută o idei de video-uri în serie și postează pe TikTok

Cum ar fi să găsești o idee de video-uri în serie și să te apuci de TikTok în timpul liber? Te filmezi o dată – de două ori pe zi câte 10-15 secunde cu video-uri amuzante și îți crești canalul. Am văzut oameni care au milioane de vizualizări la video-uri de 5-10 secunde.. Tu de ce nu ai putea?

26. Fă-ți un kit de supraviețuire

Te-ai gândit vreodată că ar putea veni momente mai grele în viață, cum ar fi un cutremur de proporții, un incendiu sau un atac? Cum ar fi să fii preventiv și să îți faci o trusă de supraviețuire în care să pui tot felul de unelte, mâncare neperisabilă, echipamente care să îți fie de ajutor în situații urâte?

27. Sună-ți părinții, bunicii sau un prieten vechi

Înveselește-te, schimbă-ți starea de spirit vorbind cu cineva drag.

28. Consultă lista cu evenimente din apropierea ta de pe Facebook

Facebook are o funcție în care îți arată ce evenimente urmează în apropierea ta. Așadar, intră în meniul principal, caută secțiunea evenimente și consultă calendarul de acolo. Fă-ți planul de weekend!

29. Fă-ți un plan de nutriție

Planifică într-o agendă mesele pe următoarea perioadă. Încearcă să incluzi cât mai multe rețete sănătoase, să calculezi numărul de calorii și să îți impui anumite limite. După ceva timp, trage o linie și vezi cum te simți.

30. Fă-ți playlist-ul cu muzica preferată

Dacă tot te plictisești, fă-ți playlist-ul preferat. Poți face un playlist mare cu toate genurile muzica preferate, artiștii preferați și melodiile din toate timpurile sau poți fi mai organizat, structurând playlist-urile pe categorii, artiști.

Ce să faci când te plictisești la serviciu?

Există momente chiar și la serviciu în care nu ai de muncă sau ești epuizat și vrei să faci și altceva. Nu este greșit să faci ceva la serviciu dacă te plictisești, mai ales dacă faci ceva care are legătură cu jobul. Așadar, ce să faci când te plictisești la serviciu, astfel încât să îți fie de folos?

1. Învață/ citește despre o competență nouă pe care ai putea să o dezvolți

Cel mai fain este să profiți de timpul mort pe care îl ai la serviciu, ca să te poți dezvolta pe plan profesional sau chiar personal. Poți profita de timpul pe care îl ai acolo ca să îți dezvolți o nouă competență sau una deja existentă, iar peste un timp să te ajute să crești în funcție sau la nivel salarial.

2. Organizează-ți lucrurile la birou

Dacă tot te plictisești, ar fi o idee bună să îți organizezi lucrurile de pe lângă tine, să îți faci ordine în jurul tău, să organizezi fișierele de pe calculator, astfel încât pe viitor să îți ușurezi munca.

3. Planifică zilele/ săptămânile care urmează

Dacă jobul tău este unul care implică multe activități, atunci ar fi o idee bună ca atunci când te plictisești să îți faci un plan pentru zilele următoare. Faci o listă cu activitățile viitoare de dimineața și până la finalul programului, le organizezi cu timpul necesar și pui acțiunile necesare pentru îndeplinirea obiectivelor.

4. Trimite mail-uri și îmbunătățește-ți relațiile de muncă cu partenerii/ clienții

Trimite mail-uri frumoase clienților, furnizorilor, partenerilor prin care să le spui că ești recunoscător pentru munca, loialitatea, relația de încredere pe care o au cu tine. Întreabă-i de sănătate, trimite-le ceva frumos sau amintește-le de un lucru remarcant din activitatea pe care o faceți împreună.

5. Ajută-ți colegii care sunt mai ocupați decât tine

Chiar și cel mai mic gest de ajutor pentru un coleg poate însemna enorm în relația voastră de muncă, dar nu numai. Atunci când îți ajuți un coleg, nu faci decât să întărești relația de colegialitate cu acesta, iar la rândul său, acesta te va ajuta fără doar și poate.

6. Ascultă un audio book

Pune-ți căștile în urechi și ascultă un o carte audio.

7. Fă o listă cu zile de naștere și cadouri

De ce să rămâi iar fără idei și fără timp de alergat pentru cadouri? Planifică din timp zilele de naștere într-o agendă, fă-ți o listă de cadouri potrivite pentru fiecare prieten și economisește timp și bani.

8. Fă-ți un jurnal

Dacă ești o persoană care dorește să fie mai organizată și disciplinată, atunci un jurnal ar fi foarte bun. Ai putea să scrii în el zilnic când te plictisești ce ai mai făcut, ce nu ai făcut pe ziua respectivă. Astfel, îți poți monitoriza progresul. Încearcă să îl faci să arate fain, cu culori, diagrame, tabele (inspiră-te de pe pinterest).

9. Colorează sau desenează

Știai că sunt adulți care colorează sau desenează ca să se relaxeze? Printează o foaie cu un model de colorat sau o poți face chiar online. De asemenea, poți desena după un tutorial, să înveți anumite tehnici de desen faine și ușoare.

10. Uită-te la video-uri cu oameni care te inspiră – TedTalks

TedTalks sunt evenimente în care diverși oameni care au făcut/ realizat ceva pentru omenire sau au făcut ceva remarcabil în viață vin și povestesc într-o prezentare de jumătate de oră despre experiența lor. Sunt atât români, dar și străini. Caută pe YouTube Ted Talks Romania și ia-ți doza de inspirație.

Ce să faci când te plictisești prea des?

Dacă plictiseala devine un inamic al tău, dacă se întâmplă să te plictisești prea des atunci îți propun o listă cu idei de a combate aceste clipe.. Care sunt soluțiile anti-plictiseală și ce să faci când te plictisești prea des?

1. Înscrie-te într-un club de dans

Caută pe rețelele sociale sau pe Google un club de dans de amatori din orașul tău și mergi acolo săptămânal. Astfel, îți poți învinge plictiseala, îți poți face prieteni și poți pleca pe un drum frumos, dobândind o nouă pasiune.

2. Înscrie-te într-un program de voluntariat

Caută un ONG sau o asociație socială și mergi acolo în calitate de voluntar.

3. Mergi la alergat

Ori de câte ori te plictisești, amintește-ți că poți să faci un lucru foarte benefic pentru minte și sănătate – alergatul! Ieși la alergat în fiecare zi dacă e nevoie, învață să alergi corect, să îți controlezi respirația, să devii disciplinat!

4. Înscrie-te la un curs profesional/ de calificare

Dacă te plictisești prea des, motivul ar putea să fie strâns legat de activitatea pe care o desfășori în viața de zi cu zi.

Dacă ai face un curs de calificare într-o meserie care să te țină în priză pe parcursul zilei, care să îți aducă mai multă satiisfacție în viață, atunci cu siguranță vei scăpa și de plictiseală.. Cum ar fi să devii frizer, bucătar, ospătar, barista sau orice altceva care ți-ar da ocazia să întâlnești mulți oameni?

5. Caută-ți o activitate zilnică care să-ți aducă un venit pasiv

Caută o activitate din mediul online care să îți poată aducă beneficii financiare. Învață o componentă dintr-un anumit domeniu și antrenează-te zilnic cu tutoriale de pe internet, cursuri ca să poți transforma asta într-o sursă constantă de venituri.

De exemplu, poți administra pagini de social media, poți face grafică, poți avea un canal de YouTube, poți completa chestionare online, poți face marketing online.

6. Caută-ți un hobby

Niciodată nu e târziu să începi un hobby. Dacă simți că te plictisești des, de ce nu cauți o activitate care să îți aducă satisfacție și care să-ți anuleze plictiseala? Poți încerca fotografia

  • mersul cu bicicleta
  • grădinăritul
  • scrisul
  • gătitul
  • meșteșugăritul
  • tâmplăria
  • agricultura
  • orice altceva te atrage

7. Citește

Cititul vine oricând ca o mână salvatoare, indiferent de situația în care te afli. Poți citi de plictiseală, de supărare, de stres, de relaxare.. Cititul are numai laturi pozitive, așa că citește ori de câte ori te plictisești și dezvoltă-ți capacitatea mentală și intelectuală.

8. Apucă-te de livrare mâncare sau servicii de transport

De ce să nu faci niște bani în loc să te plictisești? Pentru unii. condusul sau mersul pe bicicletă sunt o relaxare, iar faptul că poți face și bani din asta sună extraordinar!

9. Pornește o afacere

Încearcă să oferi serviciile pe care le stăpânești foarte bine altor oameni. Dacă te pricepi la mașini, poți începe un mic atelier, service de orice zona din service-ul auto: mecanică, detaliling, spălare motor.

Dacă știi să gătești, pornește un mic business cu prăjituri. Dacă îți place să creezi lucruri, fă niște obiecte handmade. Dacă îți place să te plimbi, îți place istoria, cultura, fă-te ghid local.

10. Ia-ți un animal de companie

Un animal de companie îți poate aduce cele mai fericite momente, mai ales atunci când ești plictisit! Joacă-te cu el. scoate-l la plimbare, dresează-l, distrați-vă împreună.

Dacă ai ajuns până la finalul listei, atunci chiar ești foarte plictisit și nu mai am momentan alte idei pentru tine 🙂

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.