Podcasturi reprezintă un concept care a apărut parcă dintr-o dată, nu-i așa?

Auzim mult în jurul nostru despre podcasturi, dar nu știm exact ce este un podcast sau despre ce este vorba într-un podcast.

Vom expune acest subiect pe scurt și vom afla împreună ce înseamnă podcast și de ce sunt atât de căutate acestea în rândul oamenilor.

Ce este un podcast și ce înseamnă conceptul de podcast?

Un podcast este o “emisiune” digitală sau un program pe care îl poți descărca sau reda de pe internet, cu ajutorul unui dispozitiv ce are acces la internet, precum smartphone, laptop, tableta, pe care îl poți asculta oricând dorești.

Podcasturile sunt o formă extrem de populară de media, care continuă să ia amploare. Primele podcasturi au fost produse de persoane fizice, dar acum sunt realizate și de companii, posturi de știri sau alte organizații.

Podcasturile au devenit o reală afacere, iar marile companii precum Apple, Spotify, iHeartMedia, SiriusXM investesc puternic în podcasting.

Cele mai bune podcasturi din care ai ce invata

Avantajele unui podcast pot fi enorme, atat pentru cei care le realizează, cât și pentru ascultători. Podcasturile sunt o modalitate excelentă de a construi și de a servi un public prin amuzament sau prin educarea acestora pe un anumit subiect.

Se spune că podcastul este cel mai bun mod de a intra in intimitatea invitatului și de a crea o legătura cu fiecare dintre ascultatori. Podcasturile sunt de tip interviu, iar discuțiile pot fi atât conduse de către moderator, dar și libere.

Podcasturi interesante în română

Am extras câteva podcasturi în română care s-au dovedit a fi foarte interesante în ultimii ani. Le ascultăm de fiecare dată cu plăcere și totodată, reprezintă o modalitate de relaxare și de îmbunătățire a stării de spirit.

Între showuri cu Teo, Viorel și Costel

Între showuri este un podcast românesc realizat de trei comedianți celebri din România și a ajuns deja la peste 350 de episoade. Se spune că “Între Showuri” ar fi printre primele podcasturi realizate la noi în țară.

Acest podcast abordează subiecte extrem de variante și chiar dacă este făcut de comedianți, nu este doar despre stand-up comedy sau divertisment.

intre showuri podcast romanesc

Acest podcast este ideal pentru cei care vor să se relaxeze ascultând diverse subiecte, mai ales că orice discuție în cadrul podcastului prinde o formă de amuzament și face ascultarea să devină o plăcere.

De-a lungul celor peste 400 de episoade, Între Showuri a avut invitați foarte multe celebrități din România, cum ar fi Macanache, Deliric, Vlad Dobrescu, Micutzu, Bobonete și mulți alții. 

Printre subiectele abordate la întâmplare în cadrul podcastului, am regăsti extrem de multe discuții despre societate, cultură muzicală, educație, comedie, filme, celebrități, familie și multe altele.

Mind Arhitect

Mind Arhitect este în momentul de față unul dintre cele mai utile și ascultate podcasturi din România. Podcastul este concentrat în jurul zonei de dezvoltare personală și profesională, având o utilitate extrem de mare în cunoașterea de sine și în dezvoltarea relațiilor cu tine și cu cei din jur.

mind arhitect unul dintre cele mai bune podcasturi din Romania

Printre cele mai abordate subiecte reăgsim Neuroștiința, Psihologia, Psihoterapia, Cariera, Dezvoltarea Profesională, Cunoaștere de Sine și multe altele.

Podcastul este fondat de profesioniști în domeniu și a debutat pe 1 noiembrie 2019, avându-i drept membri fondatori pe Paul Olteanu, Tudor Stoica, Anca Anghel și Dorin Boabeș.

Pe bune

Podcastul Pe bune este un podcast foarte popular, realizat de revista Dor. Fiecare episod prezintă povestea de viață a unei persoane creative, alături de fricile, bucuriile și problemele pe care le are.

Pentru cei pasionați de poezie, Costina Cheyrouze a avut o inițiativă foarte bună de a citi poezii scrise de autori români, ideale pentru o doză de relaxare.

Podcasturi interesante în Engleză

Există foarte multe podcasturi online în întreaga lume, disponibile în variantă digitală și foarte accesibile. Este extrem de important să ne ocupăm timpul cu un podcast de calitate sau măcar cu un podcast care să se potrivească preferințelor noastre.

Am pregătit o listă cu câteva dintre cele mai râvnite și interesante podcasturi în limba engleză:

What Adults Don’t Tell You Before You Adult

“What Adults Don’t Tell You Before You Adult” este unul dintre cele mai bune podcasturi pentru studenti. Acesta abordează un număr mare de subiecte despre viața studențească și despre cum să fii adult. Tom și Anya sunt gată să vorbească despre toate problemele cu care vă puteți confrunta pe perioada univerității și diverse alte experiențe.

Today in Focus podcast

Acest podcast de la The Guardian analizează titlurile actuale cu analize și comentarii care vă oferă o mai bună înțelegere a unei știri actuale din perspective diferite. Este un podcast de top, episoadele sunt lansate în fiecare zi și reprezintă o sursă excelentă de a fi la curent cu ceea ce se întâmplă în știri.

Hidden Brain

Acest podcast acoperă tema psihologiei sociale, care analizează modul în care funcționează corpul uman. Podcastul oferă o perspectivă fascinantă asupra lumii, acoperind o gamă variată de subiecte, cum ar fi modul în care banii influențează relațiile umanei și psihologia modului în care mâncăm.

Acum v-aș întreba pe voi! Ce podcasturi românești sau în altă limbă ascultați și ce recomandați?

Share.

Studii finalizate la Facultatea de Litere Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, cu peste 7 ani experienta in continut digital, content si copywriting, marketing online si administrare pagini Social Media. Seriozitate si profesionalism constant sunt cuvintele care ma definesc, in care asociez afacerea clientilor cu texte redactate profesional, care sa inspire incredere, sa creasca notorietatea brandului sau sa sporeasca vanzarile.