Fiind jucat de generații întregi, jocul de cărți este un hobby care a trecut testul timpului. Acesta a fost prezent de-a lungul timpului fiind jucat alături de familie, împotriva prietenilor, în cazinouri și mai nou, în mediul online. În jocurile de societate, este ușor pentru jucători să prezică următoarea ta mișcare, deoarece pot vedea întotdeauna poziția ta pe tabla de joc. În schimb, jocurile de cărți adaugă un element de mister și surpriză, deoarece adversarii nu pot să-și vadă cărțile unul altuia și să prezică cu ușurință mișcările viitoare. Variantele de jocuri de cărți online aduc inovații, ca exemplu câștigarea unui magic jackpot dar totuși, continuă vechea tradiție a jocurilor, oferind în plus opțiunea de a juca din confortul propriei locuințe, de pe un dispozitiv mobil sau desktop. În acest articol vom explora istoria jocurilor de cărți și vom acoperi trei dintre cele mai influente jocuri de cărți pe care le poți juca pe internet.

O scurtă istorie a jocurilor de cărți

Prima variantă începe în Asia Centrală. Înainte de anul 1000 d.Cr., în secolul al X-lea, chinezii foloseau un fel de hârtie pentru a juca jocuri precum domino. Aceste simboluri de hârtie sau hai să le numim cărți – ar fi putut fi un precursor antic al pachetului modern de cărți.

Altă versiune ar fi că jocurile de cărți au fost inventate de mameluci, un grup de soldați sclavi, diverși din punct de vedere etnic care au servit dinastiile arabe în lumea musulmană. Soldații au creat un joc numit Nayb. Nayb folosea un anumit pachet sau un set de cărți cunoscut sub numele de Muluk Wa-Nawwab. Se crede că soldații sclavi au venit cu ideea și modelul original al pachetului de cărți.

A treia versiune a poveștii atribuie invenția europenilor. Când europenii au inventat pachetul de cărți, în loc să aibă simbolurile clasice folosite în zilele noastre, au folosit bastoane, săbii, monede și cupe. Cu toate acestea, este puțin probabil ca aceste cărți să fi fost primele cărți de joc care au fost folosite.

De asemenea s-ar putea să vă întrebați unde se încadrează cazinourile în istoria jocurilor de cărți. Jocurile de noroc sunt prezente înainte de inventarea jocurilor de cărți și pot fi urmărite încă din 600 î.Cr. Cele două lumi s-au ciocnit când cazinourile au fost legalizate în anii 1930. Această libertate a permis oamenilor să folosească jocuri cu cărți ca și jocuri de cazinou pentru a genera câștiguri.

cele-mai-vechi-jocuri

Iată trei dintre cele mai vechi și mai populare jocuri de cazinou disponibile

 Blackjack

Se presupune că Blackjack-ul a fost jucat prima dată jucat în secolul a XVII-lea de către francezi. Cotat ca fiind cel mai popular joc de cazino, el reprezintă 77% din toată activitatea cazinourilor.

Astăzi poți găsi multe variante de blackjack online, inclusiv variante de blackjack cu dealer live, cum ar fi Infinite Blackjack, Lightning Blackjack și Unlimited Blackjack, precum și versiuni obișnuite (non-live) bazate pe generatoare de numere aleatorii, cum ar fi Blackjack Millionaire Pro.

Poker

Există aproximativ 60 de milioane de jucători de poker doar în SUA, deși a fost dezvoltat de americani abia în secolul XIX-lea. Într-o primă versiune, jucătorii primeau cinci cărți dintr-un pachet de douăzeci. A devenit foarte popular prin ideea parierii împotriva adversarilor de la masă. În timp, pokerul s-a dezvoltat și ramificat în multe variații interesante. Pokerul nu este doar despre norocul tău ci variază mult, raportat la cum pariezi, când alegi să joci și cum îți adaptezi acțiunile în funcție de ce oferă masa.

Baccarat

Baccarat este jocul de cărți cu cea mai mare vechime înregistrată, fiind descris de italieni în jurul anilor 1400 înainte de a se muta în Franța. Acolo a devenit un joc popular de jucat printre nobili în sălile de jocuri de noroc private. La fel ca blackjack-ul, joci doar împotriva dealer-ului dar aici se termină asemănarea, deoarece în baccarat poți paria fie pe propria ta mână, fie pe cea a dealer-ului!

De ce sunt cărțile atât de atrăgătoare?

Portabilitate

Un pachet de cărți poate încăpea cu ușurință în buzunar sau în geantă, gata să fie scos și folosit într-un moment de pauză. Această portabilitate explică de ce jocurile de cărți erau jucate în tranșee în timpul războiului, la școli sau chiar de către prizonieri și sclavi în trecut.

Adaptabilitate

Există reguli stabilite pentru jocurile de cărți de cazinou pentru anumite jocuri, dar jocurile pot fi modificate cu ușurință pentru a se potrivi diferitelor grupuri de vârstă, regiuni sau tipuri de jucători. Jucătorii pot chiar modifica unele jocuri pentru a le face mai provocatoare și mai interesante pentru cercul lor de prieteni.

noroc

Combinație de noroc și pricepere

Jocurile bazate pe noroc sunt grozave pentru că toată lumea are șansa de a juca și câștiga. Dar dacă dedici mult timp jocului tău preferat și vrei să obții rezultate mai substanțiale, în plus față de partea distractivă a jocului, vei dori să începi să folosești strategii pentru a câștiga. Jocurile de cărți sunt perfecte din acest punct de vedere, deoarece cele mai multe dintre ele combină norocul cu îndemânarea în proporții diferite, ceea ce îți poate crește șansele de câștig dacă devii mai bun la joc!             

Construirea relațiilor

Jocurile de cărți sunt modalitatea perfectă de a crea legătura cu prietenii (sau chiar cu străinii). Și pentru că sunt ușor de organizat și există întotdeauna loc pentru încă o persoană, ținând cont că regulile nu durează mai mult de un minut pentru a fi explicate. Toată lumea este binevenită. Așadar, de ce să nu îi incluzi și pe prietenii tăi aflați la mare distanță și să-i inviți să joace câteva partide online cu tine?

Mai nou, poți interacționa cu un dealer real în cadrul jocurilor cu dealer live, dacă nu te încântă varianta sistemelor complet automatizate de către generatoarele de numere aleatorii.

Concluzie

Toate aceste jocuri oferă experiențe unice și nu e de mirare că există de atâta vreme în istoria omenirii. Încearcă-le și vezi care îți oferă cea mai mare plăcere. Sau poți deveni chiar jucător profesionist și să faci o carieră de succes în această activitate. Este decizia ta!

 

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.