Unii dintre noi avem șansa la o viață mai bună și mai calitativă, iar alții plecăm din start cu anumite dezavantaje. Oricât de multe avantaje sau dezavantaje am avea, drumul nu e ușor pentru nimeni fără sacrificii, dezamăgiri, greutăți.

Soluția pentru a trece cu bine peste orice dificultăți este să ieșim din zona de confort, să ne depășim condiția, să rezolvăm orice problemă și să învățăm continuu!

iesi din zona de confort

Ieși din zona de confort și oferă-ți o viață mai bună

Dacă avem un plan și ne dorim să obținem anumite lucruri, atunci vom fi forțați să ieșim din zona de confort. Este un proverb care îmi place extrem de mult și obișnuiesc să îl folosesc ori de câte ori am ocazia: ‘’Trăiește-ți viața, nu lăsa viața să te trăiască pe tine.’’

Chiar dacă ești foarte confortabil cu statutul tău, ai un job și un venit stabil, poate că nu este chiar ceea ce îți dorești. Ridică standardele, învață mereu câte ceva, ieși din comoditate și țintește mai sus.

Drumul mai greu este întotdeauna mai satisfăcător

Dacă iei totul de-a gata, alegi cele mai ușoare variante atunci când cauți un job și nu te chinui să cauți soluții ‘’out of the box’’ atunci când ai o problemă, cu siguranță că nu ai ieșit din zona de confort.

Calitatea vieții crește pe măsură ce deții mai multe cunoștințe despre domeniul în care lucrezi, despre finanțe, despre viață. Cu cât ești disponibil să lucrezi mai mult și mai intens, cu atât vei avea mai multe rezultate.

Alege să fii mereu cel mai prost dintre oamenii cu care te înconjori, ca să ai de la cine învăța. Alege întotdeauna un job care implică mai multe responsabilități și dedicație, ca să poți să progresezi.

Din momentul în care abordezi un stil de viață mai provocator și ieși din zona de confort, totul o să pară mult mai simplu. Vei deveni un om mai deschis la a încerca lucruri noi, la a învață lucruri noi, la a cunoaște mai mult.

renunta la confort

Ieșirea din zona de confort se face cu eforturi mari

Este foarte greu să ieșim din zona de confort din moment ce natura noastră umană este de a alege calea cea mai simplă. Intrăm foarte ușor în zona de relaxare, ne este peste mâna să încercăm lucruri noi și suntem predispuși la a face greșeli din lipsa de interes sau documentare.

Pentru a implementa cu succes conceptul de ieșire din zona de confort, trebuie să ne ‘’programăm’’ mintea să spună NU lucrurilor care ne fac rău și care ne distrag de la lucrurile cele mai importante. Pentru a ieși din zona de confort, trebuie să ne stabilim obiective mai înalte, să învățăm lucruri noi, să respectăm un plan și să avem răbdare.

Renunță la banal. Alege calea mai grea

Nu trebuie să fii extremist și să muncești până la epuizare pentru a duce o viață mai bună. Trebuie doar să fii dispus să te dezvolți și înveți să faci lucrurile mult mai bine.

Cu toate că este mai solicitant atunci când ieși din zona de confort, rezultatele vor fi pe măsură și vor apărea pe termen lung. Calitatea vieții crește pe măsură ce ne dorim mai mult și suntem dispuși să plătim mai mult pentru lucrurile pe care ni le dorim.

lenes vs harnic

Diferența dintre a fi confortabil și a ieși din zona de confort

1. Omul confortabil

Plec la muncă la 8, ajung acasă la 18. Mănânc, fac un dus, stau la televizor până atunci când adorm. A două zi fac același lucru, a treia, a patra, a cincia zi la fel. În weekend merg la cumpărături, mă văd cu prietenii, merg în oraș sau la un grătar.

În principal, luni-vineri muncesc, în weekend este timpul pentru relaxare. Pe termen lung, nu câștig nimic, nu pierd nimic. Rămân pe aceeași linie a vieți, îmi înnoiesc lucrurile o dată la câțiva ani, nu sunt foarte mulțumit cu locul meu de muncă. Muncesc în permanentă și mă simt în totalitate bine doar în concedii.

2. Omul care iese din zona de confort

Plec la muncă la ora 8, dar înainte de a pleca la muncă fac sport, îmi pregătesc ziua și mă mai gândesc la obiectivele mele. Am un program flexibil, pentru că jobul meu este mai diferit.

Deși vine la pachet cu mai multe responsabilități, am mai multă libertate. Ajung acasă la 18, fac dus, mănânc și mă relaxez cercetând, lucrând la planurile personale. Încerc să învăț mai mult pentru a-mi crește șansele de reușită de trecere la nivelul următor în carieră.

Petrec timp de calitate cu oamenii dragi și sunt implicat în câteva alte activități, cum ar fi o organizație, proiect, idee personală, sport etc.

Mă culc mai târziu (în limita în care mă simt bine), mă trezesc mai devreme. Pe termen lung, fac ce-mi place, câștig timp, beneficii financiare, oameni de calitate. Pe linia vieții o să văd o creștere constantă, iar calitatea vieții mele se schimbat extrem de mult.

Alege să muncești mai mult când ești tânăr, pentru a fi relaxat în partea a doua a vieții

Dacă muncești mai mult până la 27-30 de ani, ai toate șansele să fi reușit să ajungi la o calitate a vieții excelență, astfel încât să poți să îți întemeiezi o familie și să fii mai relaxat.

Ești tânăr, ai energie, ai capacitatea necesară să înveți și să faci schimbări. Pune bazele din timp, pentru a fi relaxat mai târziu. Singurul lucru care te poate împiedica să faci acest lucru este comoditatea. Ieși din zona de confort și joacă la nivel înalt. Nu este nicio victorie în a juca la nivel mic.

Greutățile te împing să îți depășești condiția, să înveți, să treci peste barierele din viață. Nu te speria atunci când întâmpini greutăți, fii fericit atunci când le depășești! Caută să te dezvolți și nu uita că viață are un singur sens! Ieși din zona de confort!

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.