Ziua Mondială a Sănătății, care este sărbătorită pe 7 aprilie, a fost un moment prielnic pentru copiii din Centrul de Zi Oradea să învățe periajul corect al dinților. De asemenea, în acest an, Organizația Mondială a Sănătății a pus accent pe ,,sănătatea” planetei, fiind singura noastră casă, de care trebuie să avem grijă.

„Cu toții au manifestat interes și curiozitate față de cele prezentate, implicându-se cu entuziasm și amuzament în etapa practică a activității”, au transmis reprezentanții DAS Oradea depre copiii care au participat la activitate.

sursă foto: crisana.ro

Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează în fiecare an în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din anul 1948 şi reprezintă o oportunitate pentru locuitorii din orice comunitate să se implice în activităţi care pot duce la o stare de sănătate mai bună.

Tema marcării zilei a fost „Our planet, our health” – Planeta noastră, sănătatea noastră.

,,În mijlocul pandemiei cu noul coronavirus, al unei planete poluate, al bolilor în creştere precum cancerul, astmul, bolile de inimă; cu prilejul acestei zile, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) atrage atenţia la nivel global asupra acţiunilor urgente necesare pentru a menţine oamenii şi planeta sănătoşi şi pentru a promova o mişcare de creare a societăţilor, concentrată pe bunăstare”, transmite OMS printr-un comunicat de presă.

13 milioane de decese în întreaga lume, în fiecare an, se datorează unor cauze de mediu care, cu siguranță, pot fi evitate.

,,Criza climatică reprezintă, în prezent, cea mai mare ameninţare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea. Criza climatică este şi o criză de sănătate”, notează site-ul oficial a OMS.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.