Vacanța de Paște mai are puțin și se termină pentru elevi. În numai câteva zile vom sărbători 1 mai, iar apoi, copiii se vor întoarce la clase.

Structura anului școlar 2021-2022 a avut parte de câteva modificări în toamnă și în iarnă, din cauza pandemiei de COVID-19. Dar, cu toate acestea, elevii s-au bucurat de o vacanță neprevăzută.

Vacanțe elevi 2022

Elevi români sunt din ce în ce mai tulburați de schimbările acestea bruște. Aproape că nu mai înțeleg nimic săracii. În luna noiembrie, au avut parte de o vacanță neașteptată, apoi au avut parte de „Școala Altfel” care a fost scoasă din programa școlară 2021-2022. În același timp, elevii nu au mai avut parte nici de vacanța intersemestrială, deoarece au trebuit să recupereze toată materia pierdută odată cu vacanța neașteptată.

Structura în vigoare prevede primul semestru de 14 săptămâni de cursuri, iar cel de-al doilea semestru 20 de săptămâni de cursuri (17 ianuarie- 10 iunie 2022). Așadar, elevii vor avea parte de următoarea vacanță tocmai la vară, care va începe pe 11 iunie și se va încheia pe 11 septembrie, atunci când începe noul an școlar.

Fără “Școala Altfel”

Elevii nu au avut parte de săptămâna „Școala Altfel” din cauza schimbărilor. Așadar, Ministerul Educației a luat decizia ca perioada în care avea loc proiectul „Școala Altfel”, să fie o săptămână obișnuită de școală. Copiii au recuperat în acea săptămână cursurile din prima săptămână din semestrul al doilea.

„Școala Altfel” trebuia să aibă loc în perioada 8-14 aprilie, timp în care trebuiau să se organizeze și olimpiadele școlare. Acest program era destul de benefic pentru elevi, deoarece cunoșteau o altă latură a învățământului și desfășurau diverse activități: vizionau filme, explorau, organizau concursuri de gătit, concursuri sportive, etc.

“Săptămâna verde”

În noul an școlar, pe elevi îi așteaptă „Săptămănă Verde” unde vor învăța despre natură și schimbările climatice. Săptămâna verde” se va putea organiza la alegerea școlilor, dar, doar în perioada 19 aprilie – 16 iunie 2023. Este un acord între Ministerul Educației și Ministerul Mediului. Cele două ministere își propun ca elevii să cunoască cât mai multe despre mediul înconjurător.

CITEȘTE ÎNTREG ARTICOLUL AICI –„Săptămâna Verde” – Ce vor putea face elevii

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.