Zepto, un startup de produse alimentare instant fondat de doi adolescenți, a strâns 200 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Y Combinator, ceea ce a dus evaluarea sa la aproximativ 900 de milioane de dolari la nouă luni de la startul afacerii.

Cine sunt investitorii

Noul investitor Kaiser Permanente a participat la această rundă, care are loc la mai puțin de cinci luni după ce compania a strâns capital suficient. Investitorii timpurii Nexus Venture Partners, Glade Brook Capital și Lachy Groom, investitor din Silicon Valley, și-au mărit investițiile, a precizat Zepto într-un comunicat de presă. Astfel, finanțarea sa totală ajunge la 360 de milioane de dolari.

Zepto, denumită după unitatea minusculă de timp, a fost înființată de prietenii din copilărie Aadit Palicha și Kaivalya Vohra, care au renunțat la programul de informatică al Universității Stanford pentru a se întoarce în India și a deveni antreprenori în domeniul comerțului electronic. Amândoi au 19 ani.

Sursa Foto – ZEPTO

Ce este mai exact Zepto?

Zepto este compania care livrează alimentele în 10 minute și are sediul în Mumbai. A stimulat rivali precum Dunzo, finanțată de Google, Blinkit, finanțată de SoftBank Group Corp, și Swiggy, finanțată de Naspers Ltd. Aceștia se luptă pentru a atrage atenția cumpărătorilor de pe piața indiană de retail de 1 trilion de dolari, alături de jucătorii consacrați Amazon.com Inc. și Flipkart Online Services Pvt.

Veniturile Zepto au crescut cu 800% de la un trimestru la altul și a redus de cinci ori consumul de numerar per comandă, a declarat Palicha, directorul executiv, în comunicatul de presă. Echipa startup-ului s-a extins la 1.000 de persoane și a început să obțină profituri în micile micromarketuri, sau în cartierele dense ale orașelor deservite de un depozit sau de un magazin întunecat.

Zepto pilotează acum un serviciu de livrare de cafea, ceai Chai și alte produse de cafenea în 10 minute în anumite zone din Mumbai, într-un nou serviciu pe care îl numește “Zepto Cafe”.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.