Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, promite că nu vor exista reduceri de personal sau tăieri de salarii în rândul profesorilor.

“Nu există în Educație și nu vor putea să existe propuneri de reduceri salariale sau reduceri de personal, cel puțin cât sunt eu ministru al Educației. Vă garantez acest lucru”, spune Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, promisiuni pentru profesori

Din contră, explică ministrul Educației, există solicitări pentru creșterea salariilor. Oficialul susține că a purtat discuții chiar în această dimineață cu sindicatele din învățământ. Din discuții a reieșit un obiectiv comun, acela de a aloca 15% din bugetul României pentru Educație.

Sorin Cîmpeanu susține că o educație de calitate nu poate exista dacă nu sunt alocate resurse financiare. De aceea, el promite că finanțarea educației va crește, nu va scădea. În acest context, ministrul Educației a promis că numărul cadrelor competente va crește, nu va scădea.

Una dintre cele mai mari probleme ale școlilor din România va fi rezolvată

În continuare, oficialul din Guvernul Ciucă a promis, din nou, că va elimina problema grupurilor sanitare neconforme din școli. Aici trebuie să existe interes și din partea autorităților locale, care trebuie să utilizeze banii alocați de Guvern.

Vor fi tăiate salariile profesorilor? Ce spune ministrul Educației: Vă garantez acest lucru!

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre care privește “o problemă aflată de multă vreme în atenția publică, este vorba de școlile care au grupuri sanitare neconforme”.

126 de școli vor primi finanțare pentru a elimina această problemă a grupurilor sanitare neconforme, măsură de care vor beneficia 18.340 de elevi.

Problema grupurilor sanitare neconforme în școlile din România se află de mult timp în centrul atenției, însă nu a fost rezolvată până în prezent. În anul 2022, în multe școli din mediul rural în special, mai sunt unități de învățământ care au toaleta în curtea școlii. Copiii, unii cu vârste mici, sunt puși în situația în care trebuie să se ducă singuri la toaletă, indiferent de anotimp.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.