Vine perioada examenelor. Elevii și studenții devin stresați și temători. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că rezultatele bune nu vin odată cu stresul.

Stresul, factorul principal al examenelor

Stresul este un examen la care majoritate copiilor pică. Din păcate, profesorii pun presiune, părinții îi stresează să învețe, practic, vine de peste tot.

“Vei ajunge să nu ai din ce trăi!”, “Ne faci de ruşine!”, “Am investit în educaţia ta şi vrem rezultate pe măsură!”. Acestea sunt doar câteva replici pe care tot mai mulți elevi le aud.

Ce spun elevii

“Sunt nişte emoţii de nu poţi să le descrii. Îţi tremură vocea când te duci, când ieşi nu ştii ce note iei. Simţi că nu eşti pregătit şi chiar dacă ai învăţat destul,”

“Contează foarte mult notele. Nu ştiu, în afară parcă este altceva. Contează mai mult ce ştii tu decât notele. Aici mulţi se străduiesc să ia o notă mare şi poate nu ştiu anumite lucruri,” notează observatornews.

Specialiștii sunt de părere că presiunea duce mereu la rezultate dezastruoase. Doar atunci când copilului i se crează o stabilitate, echilibru, atunci va găsi liniștea și va întețelege exact ceea ce îi ceri.

De asememea, aceștia sunt de părere că elevii trebuie să își pună la punct un plan de care să se țină, precum și o rutină care trebuie să includă neapărat timp pentru hobby-uri și timp petrecut cu prietenii pentru a se relaxa.

De curând, Ministrul Educației a făcut un anunț mult așteptat. Elevii cu rezultate excepționale la olimpiade ar putea să intre la liceu fără a susține examenul de Evaluare Națională. Sorin Cîmpeanu a declarat pentru alephnews că dorește să stimuleze parcursul educațional al elevilor cu performanțe deosebite, iar această variantă ar fi cea mai potrivită, adică fără examen de Evaluare Națională pentru elevii care obțin rezultate deosebite la olimpiade.

CITEȘTE AICI MAI MULTE – Anunț făcut de Ministrul Educației – Elevii cu rezultate excepționale la olimpiade ar putea să intre la liceu fără examenul de Evaluare Națională

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.