Profesorul de limba engleză care a lovit cu palma un elev a fost condamnat pentru purtare abuzivă. Acesta preda la Școala Gimnazială Nr. 6 Burdujeni-Sat.

Un profesor i-a dat o palmă unui elev

Profesorul a fost acuzat de către instanță pentru infracțiune de purtare abuzivă, dar pedeapsa este mai mult una simbolică.

Judecătoria Suceava a stabilit o amendă de 3.500 de lei amendă penală, dar cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani. Astfel, profesorul nu va achita amenda dacă va respecta termenul de încercare de 2 ani.

Profesorul are impus un grafic de supraveghere și o serie de obligații.

Cadrul didactic, trimis în judecată

În ziua de 27 septembrie 2021, profesorul de engleză în cadrul Școlii Gimnaziale Numărul 6, l-a lovit pe un elev cu palma peste obrazul stâng, chiar în timpul orei, faptă care întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de purtare abuzivă.

Părinții nu au depus plângere pentru fapta profesorului, dar s-au autosesizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

În filmarea de mai jos, se poate vedea cum Dan Voinescu, profesorul de engleză, i-a repetat elevului, pe un ton răstit, după ce l-a pălmuit: „Mai miști?!”, „Mai miști?!”

Directorul Școlii Gimanziale Nr. 6, prof. Ana Mihaela Pantea, a declarat că, a vorbit cu profesorul în cauză după ce au apărut imaginile și i-a explicat că regretă cele întâmplate. Se pare că, potrivit spusele profesorului de engleză, elevul a folosit de mai multe ori telefonul mobil, chiar dacă acesta i-a făcut observație și l-a pus pe băiat să pună telefonul sub bancă. Acesta nu a ascultat de profesor și a fost chemat în fața clasei, unde profesorul l-a pălmuit pe elev.

Pe filmare apare doar o singură lovitură dată cu palma, dar lovitura este destul de puternică, iar elevul s-a clintit un pic când profesorul l-a lovit.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.