Examenul de Bacalaureat este destul de dificil pentru și pentru elevii conștiincioși. Majoritatea elevilor nu au nici bani pentru meditații. Pentru asta, un tânăr de 27 de ani din Sibiu a creat aplicația gratuită iBac.

Radu Oliu, în vârstă de 27 de ani este pasionat de programare. Acesta și-a amintit de perioada liceului în care a învățat pentru BAC și a creat aplicația gratuită, iBac.

”De mic am fost pasionat de programare. Eram în clasa a XII-a când am făcut prima versiune a aplicației. Am exersat ce știam eu atunci despre programare. Aveam doar câte ceva din materia de limba română. Apoi am lăsat-o baltă. Peste câțiva ani mi-am adus aminte de ea și când am verificat erau mii de descărcări. Așa am realizat că este o cerere pe piață, ignorată până atunci. Și am început să dezvolt aplicația, iar anul trecut am lansat versiunea mult extinsă, cea de-a doua”, transmite Radu.

Ce este iBac

iBac este o aplicație gratuită care ajută zeci de mii de elevi să treacă examenul maturității, adică Bacalaureatul. Aplicație se poate găsi pe IOS, Android și Huawei. Materiile care se regăsesc în iBac sunt: literatura română, logică, biologie, istorie, geografie, fizică, engleză, psihologie și urmează chimie.

Materiile sunt rezumate de profesori și este fix ceea ce se cere la BAC. Aici se regăsesc cele mai importante informații, dar și joculețe interactive precum quizuri. De asemenea, în aplicație se regăsesc și dicționare de sinonime/antonime, calculator de formule chimice, dar și bareme de la examen cu variante.

Radu spune că la română nu veți găsi comentarii, ci profesorul explică titlul lucrării, genul, structura.

Aplicația poate fi folosită oriunde

Principalul avantaj al aplicației este că poate fi folosită oriunde, și, automat, poți învăța de oriunde. S-au dus vremurile când elevii stătea la birou sau în vârful patului și toceau cărți întregi. Acum, cu noua aplicație creată de Radu, elevii pot merge în parcuri sau pot chiar repeta în mijloacele de transport.

Pentru materiile existente există și varianta audio, așa că, elevii își pot lua o pereche de căști și asculta materia la care sunt cel mai puțini pregătiți.

În prezent, aplicația are peste 100.000 de utilizatori și a devansat Google Classroom sau Duolingo în topul Apple pe categoria de educație din România.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.