Proiect inedit și interesant! Elevii au mers distanțe mari prin București și le-au comparat cu distanțele dintre planete. Evenimentul a avut loc, vineri, 13 mai.

Traseul micuților

Traseul lor a pornit de la Universitate, borna 0, chiar din fața Teatrului Național. Soarele a fost reprezentat de un balon cu diametrul de 108 cm. Elevii s-au strâns în punctul respectiv și au luat la pas mai multe bulevarde: Magheru, Aviatorilor, Prezan, Bd. Regele Mihai, aproape 5 km, unde a fost “plantat” Pluto, spun organizatorii.

Copiii află informații despre planete în acest fel. La o distanță de 45 m de balonul care reprezenta Soarele, înainte de Intercontinental, a fost “plantat” Mercur, un boz de mazăre de 4 mm.

Mai departe, după 84 de m distanță de centru, apărea Venus, o cireașă de 9mm., chiar pe spațiul verde din dreptul Intercontinentalului.

Apoi, la 116 m față de Soare, în fața restaurantului Intercontinental, s-a aflat Pământul, o cireașă mai mare, de 10mm.

Luna s-a aflat la 30 cm față de Pământ, fiind reprezentată de un bob de piper de 3mm, iar marte, s-a regăsit la 177mm față de Soare, chiar după strada Batiștei, pe Magheru.

“Mai mergem până la Ciclop, acolo vom da de Jupiter, un grapefruit de 109 mm diametru. Următoarea planetă va fi Saturn, o portocală de 91 mm cu o ‘fustă’ de hârtie (inelele), aflată la 1.114 m de Soarele de la Universitate. O vom planta la metrou la Piaţa Romană, ieşirea dinspre ASE,” au spus aceștia.

Uranus a fost plasat chiar la parcarea de la Piața Victoriei, reprezentat de o nucă mare, de 39 mm. Distanţa faţă de Km 0 a fost de 2.234 m.

Pe BD. Aviatorilor, către Charles de Gaulle, la metrou Aviatorilor, am regăsit Neptun, reprezentat de o nuca puţin mai mică, de 38 mm diametru.

Pluto a fost reprezentat de un bob de muștar de cca. 2 mm, amplasat chiar pe Bd. Regele Mihai, la staţia de autobuz de la Muzeul Satului.

Prima ediție de la Turda de acest fel

La Turda a avut loc prima ediție de acest fel.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.