Proiect inedit la Vorona. Elevii de aici au urat Europei „La mulți ani” în 27 de limbi, deoarece, pe 9 mai se sărbătorește Ziua Europei.

La mulți ani, Europa!

Elevii claselor a VII-a de la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona și Școala Gimnaziala „Al. I Cuza” din Vorona Nouă, au luat parte la o acțiune frumoasă de ziua Europei, urmând motto-ul Uniunii Europene „Unitate în diversitate”. Aceștia au urat „La mulți ani” Europei în limbile celor 27 de țări membre.

Cei mai curajoși și-au exersat și dicția, iar cei mai timizi doar abilitățile de caligrafie și desen.

„Credem că este foarte important ca elevii să învețe despre valorile europene, despre drepturile și obligațiile pe le care le au ca cetățeni europeni într-un mod atractiv și adecvat vârstei”, au spus profesorii coordonatori.

Ziua Europei

În fiecare an, Ziua Europei sărbătorește realizările Europei și semnarea Declarației Schuman la 9 mai 1950, care urmărea să asigure pacea pe termen lung în Europa postbelică.

În acest an, drapelul ucrainean a fluturat alături de drapelul UE la Bruxelles, ca simbol al solidarității față de Ucraina, care luptă împotriva invaziei rusești.

Sărbătorirea zilei de 9 mai nu este doar celebrarea documentului fondator al integrării europene. Ea oferă, de asemenea, o oportunitate de a reflecta asupra situației actuale și reale, care se schimbă zilnic. Ea celebrează realitățile vieții într-o Uniune Europeană bazată pe principiile statului de drept, o Uniune care posedă o ordine democratică bazată pe suveranitate populară și pe valori care sunt acum acceptate și împărtășite de marea majoritate a cetățenilor europeni. Semnificația acestei sărbători constă în comemorarea drumului care a trebuit parcurs pentru a consolida aceste principii și valori, fără a lua de bune victoriile obținute.

Ziua Europei oferă o ocazie anuală de a aduce Europa mai aproape de cetățenii săi. Este o zi de informare, de orientare și de discuții pe teme legate de Uniunea Europeană, în special, dar nu numai, în școli și universități, cu evenimente cu un conținut cultural și educațional deosebit.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.