Malta testează utilizarea inteligenței artificiale în educație printr-un program ce folosește “păpuși AI”, printr-o componentă a proiectului ce a luat naștere la începutul acestui an, conform unei prezentări făcute prin rețeaua Eurydice.

Scopul păpușilor

Elevii în vârstă de 8-10 ani folosesc “păpușile AI” în diverse activități. Rolul acestora este de agenți de conversație, demonstrând modul în care se pronunță corect cuvintele și pe lângă asta contribuie la testarea învățării automate (machine learning). Păpușile nu sunt altceva decât instrumente de întărire a limbajului și alfabetizării și sunt asociate unor jocuri de vorbire și de recunoaștere a vocilor.

Agenția pentru Inovare Digitală din Malta a dat startul acestui proiect-cadru, EduAI, ce a început cu doi ani în urmă. “Păpușile AI” reprezintă o parte pilotată anul trecut și introdusă într-o școală primară pentru prima dată la începutul acestui an.

Conform prezentării oficiale a proiectului EduAI, “folosind o platformă open source, învățătorii, elevii de 8-10 ani și părinții lor participă în crearea de activități de programare, prin care învață cum să construiască jocuri, să programeze asistenți AI și să instruiască propriile modele AI”.

Video cu “Păpușile AI”

Distribuie:

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.