Bineînțeles, ca în fiecare an, există gafe la examenele noastre naționale. Asta s-a întâmplat anul acesta la Constanța, unde mai mulți elevi au primit coduri greșite la intrarea în examen. Astfel, elevii au avut probleme când rezultatele au fost afișate.

Gafă monumentală

Este vorba despre Școala Nr. 37 din Constanța. Elevii care au primit un cod unic cu care au putut participa la Evaluarea Națională, l-au primit pe cel greșit. Astfel, când rezultatele au fost afișate, părinții au fost chemați la școală pentru a fi înștiințați de problemă și a li se da codul corect, potrivit replicaonline.ro.

Din păcate, situația nu a fost semnalată Inspectoratului Județean, cel puțin până în momentul de față.

Părinții sunt foarte supărați pe conducerea școlii și consideră inadmisibilă această confuzie.

„Nu este vorba neapărat de notă, că a luat mai mult sau mai puțin. Dar toți ne-am anunțat rudele, bunicii, fericiți de notă și acum trebuie să le spune că de fapt copilul a luat mai puțin. Nu e normal să se întâmple așa ceva și conducerea școlii să se poarte ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,” a declarat mama unui elev căruia i s-a întâmplat acest lucru, pentru Replica de Constanța.

Școala recunoaște greșeala

Cristian Apostu, directorul adjunct al școlii, a oferit o explicație pentru sursa citată. Astfel, ea a transmis că a fost o eroare de sistem, dar care a fost remediată, iar părinții și elevii au înțeles situația în cauză. Ce este ciudat este faptul că nimeni de la Inspectoratul Școlar nu cunoaște situația și nici măcar informaticianul invocat de directoare. De fapt, eroarea ar fi pornit pur și simplu de la omiterea unui rând de coduri, la printarea acestora.

„În primul rând vreau să îmi cer scuze pentru această situație tuturor părinților și elevilor afectați de această greșeală. Nimeni din inspectorat nu a fost anunțat de această greșeală, astfel că așteptăm o explicație de la conducerea școlii”,a declarat șeful ISJ, Sorin Mihai.

Mai departe, Sorin Mihai, a revenit cu explicații după ce a luat legătura cu conducerea școlii și afirmă că s-a încercet să se mușamaliseze tot cazul.

”Din câte ni s-a spus, a fost sărit un rând de coduri și de aici și confuzia. Este inadmisibil ce s-a întâmplat, în primul rând pentru elevi și pentru părinți dar și pentru că s-a încercat mușamalizarea acestei situații, prin neanunțarea inspectoratului.” a declarat Sorin Mihai pentru sursa citată.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.