Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii a ajuns în România! Aceasta a vizitat ieri, 6 mai 2022 militarii americani de la baza Mihail Kogălniceanu, iar astăzi, va merge la elevi și profesori refugiați din Ucraina.

Jill Biden a ajuns în România

Ieri, 6 mai 2022, țara noastră a primit o vizită istorică. Aceasta a mers să viziteze baza Mihail Kogălniceanu unde se află peste 1200 de soldați americani. Gradul de securitate pentru această vizită este de 0, adică securitate maximă. Nimeni nu știe traseul pe care se va deplasa Jill Biden în capitală.

“Bună seara. Vreau doar să vă mulţumesc pentru această deplasare. Este o deplasare foarte importantă şi pentru preşedintele Joe Biden. Oriunde m-aș afla în lume, întotdeauna găsesc un pic de casă. Trupele noastre de la Baza Aeriană MK continuă să răspundă la datorie cu curaj, onoare și forță. Eu și Joe ne rugăm pentru siguranța fiecărui membru al armatei noastre care lucrează pentru pace alături de aliații noștri NATO”, a spus Jill Biden.

Jill Biden va vizita o şcoală din România care găzduiește elevi ucraineni refugiați

Programul Primei Doamne de astăzi: Aceasta va merge împreună cu membri ai Guvernului României dar şi cu reprezentanţi ai mai multor ONG uri care sprijină refugiaţii la o școală din București unde se află elevi ucraineni refugiați. Se pare că Jill va discuta cu aceștia, dar și cu profesorii români și ucraineni. De asemenea, soţia preşedintelui american se va întâlni cu Carmen Iohanis.

La noi în țară trebuia să fie prezentă și fiica soților Biden, Ashley. Deoarece a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19, aceasta a trebuit să rămână acasă.

Nu este prima dată când Jill Biden vine în România. În 2014, aceasta a ajuns la București, alături de Joe Biden, soțul ei. Jill Biden este profesoară de engleză la Northern Virginia Community College din 2009.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.