Elevii din Calafat au reprodus scene din Războiul de Independență (1877-1878) chiar în mijlocul orașului.

Scene din Războiul de Independență

În jur de 200 de soldați au luptat chiar în mijlocul orașului Calafat. Astfel, ei au adus la viață scene din Războiul de Independență a României din 1877-1878. Deoarece acolo s-au tras primele salve ale Războiului de Independeță, acolo s-a organizat și acest eveniment.

Protagoniștii și-au pus hainele de război, unii având uniforme chiar originale din timpul războiului care a avut loc în urmă cu 145 de ani și au folosit arme de colecție, precum și efecte pirotehnice, pentru a reda cât mai real întregul eveniment. Organizatorii se pregătesc de luni de zile pentru acest eveniment.

Elevii s-au pregătit intens

Elevii și cascadorii au pus suflet și s-au pregătit intens pentru acest spectacol.

„Noi am fost turcii care ne-am luptat cu românii în războiul de independență. Şi ne-am cam luat bătaie. Câteva ore de repetiții înainte, cam grele armele și am avut nevoie de antrenament. A fost totul improvizație și a părut totul mai real,” spune o elevă, potrivit știrileprotv.

Mihai Cotoi, de la Asociația „Tradiții Ostășești”, spune că: „Avem arme de foc, avem efecte pirotehnice și, mai presus, avem elevi ai liceelor militare care vă spun propria mea părere tot respectul pentru ei au învățat toate mânuirile de 1877 le-au învățat în maxim 6 ore.”

Astfel de evenimente atrag din ce în ce mai mulți turiști și ar trebui organizate în fiecare oraș ce deține o istorie bogată. Chiar dacă pregătirile durează destul de mult, rezultatele nu întârzie să apară. Turiștii vin special pentru acest eveniment organizat în Calafat, iar foarte mulți dintre ei filmează întregul eveniment. Mai mult, aceștia au mărturisit că nu au simțit că protagoniștii nu ar fi fost actori în toată regula, practic, a fost un război adevărat, în toată regula. 🙂

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.