Președintele și prima doamnă încearcă să consoleze comunitatea în timp ce Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii lansează o anchetă privind răspunsul poliției la tragedia din școli.

Joe Biden, în vizită la Uvalde

Joe Biden a vizitat Uvalde, Texas, încercând să consoleze o comunitate devastată. Un adolescent a omorât 19 copii de școală primară și a doi profesori.

Este cea de-a doua vizită prezidențială legată de un masacru în decurs de două săptămâni, după atacul rasist din Buffalo, New York, în timp ce democrații de la Washington au oferit speranțe timide privind o legislație bipartizană de reformă a armelor de foc în Congres.

Spectatorii l-au aclamat pe Biden, dar i-au cerut de asemenea președintelui democrat și guvernatorului republican al Texasului Greg Abbott, aflat în vizită, să ia măsuri pentru a face America mai sigură pentru copiii lor.

Președintele american și prima doamnă Jill Biden, ambii îmbrăcați în negru, și-au prezentat omagiile la un loc de comemorare improvizat în fața școlii elementare Robb din Uvalde și au depus un buchet de flori albe.

Biden a atins fotografiile copiilor și, la un moment dat, și-a șters lacrimile în timp ce se îndrepta încet prin memorial.

Abbott se afla acolo și a vorbit despre o mai mare securitate pentru școli, dar nu și despre restricții asupra armelor de foc: “Avem nevoie de ajutor, guvernator Abbott!”, a strigat un spectator. “Să îți fie rușine, Abbott!”, a strigat altul.

Locuitorul din Uvalde, Ben Gonzalez, în vârstă de 35 de ani, i-a aclamat pe politicieni și a spus după aceea că dorește să vadă schimbări în mai multe domenii, inclusiv mai multe legi privind armele, mai multe resurse pentru sănătatea mintală și pentru școli.

“La un moment dat, va depinde de noi, pentru că îi votăm pe acești oameni să ne reprezinte și ei nu ne reprezintă și este sfâșietor pentru că se întâmplă lucruri ca acestea. Trebuie să se facă ceva, avem nevoie de schimbare, avem nevoie de ajutor și cea mai mare teamă a mea este că nu se va schimba nimic, iar peste șase luni Uvalde va fi doar Uvalde, va fi doar istorie și nu se va fi schimbat nimic”, a declarat el pentru CNN.

Soții Bidens au trecut pe lângă școală înainte de a fi luați cu coloana prezidențială pentru a participa la slujba de la biserica catolică locală, fără a face comentarii publice.

Mulțimea striga disperată: “Faceți ceva!”

După slujbă, soții Bidens au părăsit biserica, iar cineva din mulțime a strigat: “Faceți ceva!”

Președintele a răspuns: “Vom face”.

Biden urma să se alăture celor îndoliați după slujbă și, mai târziu, primilor respondenți, în timp ce departamentul de justiție al SUA a anunțat că va efectua o analiză critică a incidentelor critice privind răspunsul forțelor de ordine la împușcături, după ce s-a aflat că poliția locală a așteptat cel puțin o oră în fața sălii de clasă unde atacatorul s-a baricadat și a deschis focul.

Sâmbătă, într-un discurs ținut în Delaware, Biden a spus: “Prea multă violență, prea multă frică, prea multă durere!”

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.