Bătăile în școlile din România sunt din ce în ce mai dese. De curând, la Iași, au apărut imagini cu elevi de Colegiul Tehnic ” Gheorghe Asachi” care-și împărțeau pumni.

Bătaie la un liceu din Iași

Agresiunile fizice au cuprins școlile din România. Pe rețelele de socializare au apărut noi imagini cu câțiva adolescenți care-și împărțeau pumni. Nu se cunoaște motivul conflictului iscat, dar polițiștii fac cercetări.

„Astăzi, 30 septembrie a.c., polițiștii Secției nr. 2 Poliție Iași au fost sesizați de către reprezentanții unei unități de învățământ, cu privire la o agresiune ce a avut loc în curtea respectivei unități, implicați fiind elevi. În cauză polițiștii efectuează verificări în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, a transmis Anca Vîjiac, purt. cuv IPJ Iași.

Conflictul se pare că a avut loc chiar în curtea școlii, potrivit informării transmise de conducerea liceului, chiar în pauza de la ora 9:50, pe 30 septembrie 2022.

S-a lăsat cu îngrijiri medicale

În urma conflictului, copiii au avut nevoie de îngrijir medicale și au ajuns la cabinetul medical al școlii. De altfel, instituția a luat imediat legătura cu Secția 2 de Poliție, precum și cu diriginții claselor din care provin elevii și cu părinții acestora.

La fața locului a ajuns un echipaj de poliție pentru a face verificări. Conducerea școlii a purtat diverse discuții cu părinții elevilor implicați, iar consilierul școlii a stabilit un plan de consiliere pentru cei implicați.

Au început de asemenea și demersurile de verificare pentru a se stabili exact circumstanțele în care s-a produs conflictul respectiv și pentru a se lua măsuri. Cel mai probabil elevii vor fi sancționați pentru comportamentul agresiv.

Unitatea de învățământ colaborează cu Biroul de Siguranță Școlară și beneficiază de suportul CJRAE pentru a lua măsuri de prevenire a violenței în școală. În zilele următoare se va relansa, printr-o activitate care va avea loc la Colegiul Tehnic ” Gheorghe Asachi” Iași, Campania „Școală sigură fără port sau folosire de obiecte periculoase”, organizată de Inspectoratul Județean de Poliție Iași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, conform 7est.ro.

Totodată, luni dimineață, în cadrul școlii, polițiștii Biroului Siguranța Școlară vor efectua activități de prevenire a violenței.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.