Vești mari pentru studenții din România! Aceștia pot accesa fonduri europene pentru studii. În prezent, aceștia pot doar să împrumute bani, garantat cu un venit.

În mai multe țări din Uniunea Europeană, studenții deja accesează fonduri europene pentru studiu. Sunt șanse mari ca și studenții români să acceseze astfel de fonduri cât mai curând. Conform avocatnet.ro, banii ar urma să vină din Fondul European de Investiții.

Fonduri europene pentru studenții care vor să devină afaceriști

Mai mult, studenții pot accesa fonduri europene și dacă vor să își deschidă propria afacere. Suma maximă pe care o pot primi aceștia este de 100.000 de euro.

Conform sursei citate, fondurile europene pe care studenții le pot accesa pentru a-și deschide propria afacere sunt de 20 de milioane de euro. Banii vor fi acordați prin intermediul universităților și asociațiilor care organizează cursuri de antreprenoriat.

Știrileprotv.ro. scrie că până în acest moment 17 universități și 48 de asociații s-au înscris în programul destinat celor care vor să intre de tineri în lumea afacerilor.

Ajutor financiar pentru studenții din România

Programul de accesare a fondurilor europene de către studenții care vor să își deschidă o afacere se derulează în perioada ianuarie 2022 – decembrie 2023. Precizăm că fondurile pot fi suplimentate dacă proiectul se va dovedi unul de succes.

Vești bune pentru studenți! Ar putea primi bani de la Uniunea Europeană pentru aceste lucruri

Tinerii au diferite idei de afaceri. Iulia, de exemplu, ar vrea să reconstituie o casă tradițională și să le ofere turiștilor experiența vieții de Bucovina. La rândul său, Caius, ar vrea să își cumpere un soft profesional de proiectare a tiparelor pentru piele și blană și imprimantă 3D. Aceasta ar putea fi folosită pentru realizarea accesorilor unicat pentru hainele din blană.

Idei multe, bani puțini

Idei sunt multe, însă banii sunt marea problemă a tinerilor români. De aceea, aceștia pot accesa fonduri europene pentru a primi ajutor. Evident, dacă afacerile lor vor fi un succes, și statul român va avea de câștigat din asta.

Bogdan Pralea, un tânăr cu vise mari, a primit o finanțare în urmă cu doi ani pentru un atelier. Aici el produce piese industriale și matrițe, pe care le vinde în țară și în străinătate.

 „ Construcțiile erau în creștere și era nevoie de profile, de conectori, așa că ne-am dus în direcția aia ”, declara Bogdan Pralea.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.