Vești bune pentru elevii din acest oraș! Se vor da mai multe burse anul acesta, comparativ cu anul trecut.

Totul se întâmplă la Timișoara, acolo unde primăria a anunțat că în acest an alocă 16 milioane de lei pentru bursele elevilor. Sumele acestea vor acoperi și restanțele de anul trecut. Bugetul a fost deja aprobat de consilierii locali într-o ședință care a avut loc marți.

Câte burse se acordă elevilor din Timișoara

Față de anul precedent, Primăria Timișoara, condusă de Dominic Fritz, va aloca 4 milioane de lei suplimentar pentru bursele elevilor. Consilierii locali au votat proiectul și au stabilit că se vor acorda 13.633 de burse, în valoare totală de 16.089.080 lei. Banii vor fi împărțiți în funcție de motivul acordării bursei. Bursele de performanță vor valora 500 de lei, cele de merit 200 de lei, cele pentru studiu 150 de lei și cele sociale 200 de lei pe lună.

Când s-a aprobat bugetul local al municipiului Timișoara pe anul în curs s-a stabilit că pentru burse va fi alocată suma de 16.668.000 lei. Din această sumă, 578.920 lei sunt destinați pentru plata burselor restante de anul trecut, din perioada 13 septembrie-31 decembrie 2021 și 3-14 ianuarie 2022. În curând, toate unitățile de învățământ din oraș vor primi banii.

Vești bune pentru elevii din acest oraș! Primăria a majorat bursele copiilor. Cine va beneficia de bani

Ministerul Educației stabilește criteriile de acordare a burselor

Condițiile de acordare a celor 4 feluri de bursă vor fi stabilite în consiliile de administrație ale unităților de învățământ. Se vor lua în calcul criteriile naționale elaborate de Ministerul Educației.

Așadar, autoritățile locale au obligația de a acorda fonduri pentru plata burselor. Ministerul Educației a decis ca anul acesta media pentru acordarea burselor de merit să crească de la 8,5 la 9,5.  Bursa de merit a fost mărită de la 100 de lei la 200 de lei, iar cea de performanță de la 100 de lei la 500 de lei.

De asemenea, s-a mărit și bursa socială, de la 100 de lei la 200 de lei, iar cea de studiu de la 100 la 150 de lei. La aceste sume, primăriile locale pot să intervină și să crească valoarea lor în funcție de bugetul acordat.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.