Se fac schimbări radicale în sistemul de învățământ românesc! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că media din gimnaziu ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu. Acest lucru ar putea fi posibil după ce Legea educației naționale va fi modificată.

Întrebat în cadrul unei emisiuni TV dacă media din anii de studiu va conta în continuare la Evaluarea Națională, Sorin Cîmpeanu a răspuns:

Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru elevi

„Este un aspect pe care mi-aș dori să îl clarificăm. Atunci când pachetul legislativ va fi în consultare publică, voi urmări cu mare interes acest aspect, dacă e cazul să mai conteze mediile din gimnaziu pentru repartiția în liceu”- ministrul Educației.

Întrebat care este poziția dumnealui, Sorin Cîmpeanu a răspuns că „mai degrabă nu”. Oficialul din Ministerul Educației este de părere că notele și-au pierdut foarte mult din relevanță. În acest contest nu ar mai trebui să se țină cont de ele atunci când se iau decizii importante, cum ar fi să fie luate în calcul la examene, fiindcă nu este corect pentru copii.

Vești bune pentru elevi! Media din clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu

În ceea ce privește subiectele la evaluarea națională, Ministrul Educaţiei a declarat recent că acestea, alături de cele pentru bacalaureat, vor fi “perfect adaptate” perioadei de doi ani în care elevii au învăţat în condiţii de criză sanitară.

Ce spune ministrul Educației despre subiectele de la EN. și Bacalaureat

“Vom avea şi voinţa şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat mai multe schimbări importante în sistemul educațional românesc. Unele ar urma să se ia în calcul chiar începând cu anul școlar 2022-2023. Unele dintre aceste modificări sunt schimbarea radicală a structurii anului școlar și scoaterea tezelor. De asemenea, profesorii vor putea da doar două note elevilor. Momentan nu s-a anunțat cum anume va fi calculată media generală.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.