Vești bune pentru cei care nu au luat BAC-ul. Se pot angaja pe salarii de 3.000 de euro. Este vorba despre meseria de steward (n.r. însoțitor de zbor). Este haos în aeroporturile din întreaga lume, iar această industrie are nevoie de foarte mulți lucrători.

Însoțitor de zbor fără diplomă de bacalaureat

Cei care tocmai au susținut examenul de bacalaureat și nu au reșit să îl treacă, se pot angaja în aviație. Trebuie să aibă 18 ani și 12 clase, dar și ceva bani, deoarece cursurile de pregătire ajung și la 2600 de euro.

“Ador să comunic cu oamenii. Ador să călătoresc. Nu e chiar aşa la îndemâna oricui să meargă în nişte destinaţii, de exemplu, peste ocean, spune Clara, elev şcoală de însoţitori,” potrivit observator.

Clar are 25 de ani și este extrem de pasionată de călătorii. Aceasta a decis să urmeze o școală de stewardese. Dar, pentru a putea să se înscrie a trebuit să plătească 2.600 de euro pentru un curs de 3 săptămâni. Unul dintre lucrurile pe care le-a învăţat a fost că… nu-i deloc o meserie uşoară.

Unii pasageri vin panicaţi, unii au frică de zbor, trebuie să îi liniştim, bineînţeles, şi avem şi metode de a face aceste lucruri. Mă ambiţionează pentru că, având în vedere că, aici este vorba de lucrul cu oamenii şi uneori nu este atât de uşor dar am învăţat şi la curs să comunicăm,” mai spune Clara.

Cât durează cursurile de însoţitori de bord

Astfel de cursuri durează între 3 și 6 săptămâni și costă, între 1500 și 2600 de euro. După ce termină cursul, elevii trebuie să dea un examen, iar dacă îl trec, își pot căuta liniștiți loc de muncă.

Salariile însoțitorilor de zbor ajung și la 3.000 de euro în Orientul Mijlociu, iar la noi în țară, veniturile variază mult în funcție de compania aeriană. Pot ajunge la peste 1500 de euro, la care se adaugă și orele de zbor și diurna.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.