Vești bune pentru acești elevi! Guvernul Ciucă a anunțat, recent, dublarea alocației zilnice.

Guvernul României, condus de Nicolae Ciucă, a anunțat recent că va dubla alocația zilnică a fiecărui elev care va participa la olimpiadele naționale. De asemenea, va fi majorată cu mult și valoarea premiilor pentru elevii care câștigă olimpiadele la acest nivel. Nu contează dacă este vorba despre învățământ public sau privat.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit în urmă cu câteva zile la Palatul Victoria cu lotul olimpic de matematică al României. După această întâlnire, șeful Executivului a făcut și marele anunț privind alocația elevilor.

Nicolae Ciucă, către elevi: Speranța noastră pentru viitor sunteți voi

„Speranța noastră pentru viitor sunteți voi și se discută mult în spațiul public despre ce fac olimpicii români când finalizează studiile liceale, după ce optează pentru universitățile de prestigiu. Nu vreau să vă conving să faceți altceva, faceți ceea ce credeți voi că este de făcut, dar nu uitați că tot ceea ce ați învățat s-a întâmplat aici în familia voastră, în școala românească, alături și îndrumați de profesorii români care v-au adus să performanți la nivelul acesta”, le-a transmis oficialul elevilor.

Vești bune pentru acești elevi! Guvernul a anunțat dublarea alocațiilor

Nicolae Ciucă a continuat să le spună elevilor să își aducă aminte și să aprecieze munca părinților și profesorilor lor. În rest, depinde doar de elevi care va fi drumul lor în viață, spune premierul. Oficialul le mai transmite elevilor că politicienii țării vor sprijini elevii și vor încerca să îi convingă că, indiferent unde vor învăța în viitor, vor fi susținuți atunci când vor decide să se întoarcă acasă.

Aceste alocații vor fi dublate

„E responsabilitatea noastră, a Guvernului, mai ales cât sunteți încă acasă, făcând performanță sub culorile României, să generăm un sistem de promovare bazat pe merit și valoare profesională autentică în societate, în care performanța să fie recunoscută”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Cu această ocazie, oficialul aflat în vârful Guvernului a anunțat că va dubla alocația zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade. De asemenea, va fi majorată semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câștigă olimpiadele la acest nivel.

Pentru performanțele obținute la olimpiadele internaționale, bursele vor fi acordate tuturor elevilor premianți care au reprezentat România, indiferent de sistemul de învățământ – public sau privat.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.