Vești bune pentru elevii claselor a X-a sau a XI-a. Au început înscrierile la cea de-a cincea ediție a școlii de vară Oxford for România.

Toți elevii claselor a X-a sau a XI-a, care provin din familii cu venituri modeste și rezultate bune la învățătură se pot înscrie în acest program. Precizăm că totul este gratuit. Școala de vară Oxford for Romania va avea loc între 27 august și 4 septembrie în Oxford, Marea Britanie. Programul este gratuit.

Ce condiții trebuie să îndeplinească elevii

Pentru a se înscrie în acest program, care este gratuit, se pot înscrie elevii cu cetățenie română din orice mediu. Important este ca aceștia să îndeplinească anumite condiții.

  • să studieze la o școală publică de la noi din țară
  • să învețe în clasa a X-a sau a XI-a în momentul în care se înscrie în program
  • să provină din familii cu venituri modeste.

Scopul proiectului este de a ajuta tinerii care, în mod normal, nu ar putea să își finanțeze astfel de studii. Termenul limită de primire a candidaturilor este pe data de 15 mai. Organizatorii transmit că școala de vară oferă o experiență unică și transformatoare. Vor fi opt zile în care elevii vor avea parte de activități multidisciplinare intense.

Vești bune pentru acești elevi din România! Pot ajunge gratuit la Oxford. Ce condiții trebuie să îndeplinească

„E intrarea într-o comunitate cu oameni care cred în excelență profesională, egalitate de șanse, implicare în comunitate și responsabilitate. Căutăm elevi din clasele a X-a și XI-a care provin din familii cu venituri modeste, au rezultate academice bune și sunt implicați în comunitate”, transmit organizatorii.

Cum trebuie să arate dosarul de înscriere

Conform Oxfordforromania.org, sunt luate în calcul doar dosarele care vor include următoarele documente:

  • un formular completat până la data limită;
  • o recomandare din partea unui adult din afara familiei;
  • un fișier .PDF sau .ZIP care să includă dovada celor mai recente rezultate.

„Încurajăm cetățenii Republicii Moldova cu cetățenie română și membri ai minorităților etnice sau din medii cât mai diverse să se înscrie”, mai transmis organizatorii.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.