Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț important pentru elevii din România. Ce se întâmplă cu premiile pentru olimpiadele naționale.

În ședința de Guvern de joi a fost adoptată o Ordonanță care prevede majorarea premiilor pentru olimpiadele naționale. Astfel, premiul I va fi 1.000 de lei, premiul 2 va fi 700 de lei, premiul 3 va fi 500 de lei iar mențiunea va fi de 300 de lei.

Măsuri importante luate de Guvern pentru elevii olimpici

Ministrul a anunţat că prin Ordonanţa adoptată joi, s-au aprobat mai multe măsuri atât pentru învăţământul preuniversitar cât şi universitări, un pachet care pregăteşte legislaţia care va face proiectul România Educată operaţional.

 „Este vorba în primul rând de recunoaşterea şi susţinerea performanţei elevilor români. În acest sens, au fost adoptate următoarele patru măsuri, pentru recunoaşterea performanţei: în primul rând, în contextul în care valoarea premiilor pentru participarea la olimpiadele naţionale, cu etapă internaţională, ajunge până la 12.550 de lei premiul I, fiind peste 4.000 de lei, menţiunea, pentru etapa regională, premierul întâi este 4.440 de lei şi 2.500 de lei menţiunea”, a spus el.

Vestea zilei de la Sorin Cîmpeanu! Ei sunt elevii care vor primi 1.000 de lei de la stat. Care sunt condițiile

Cîmpeanu: România avea un sistem ridicol de recunoaștere a performanței

Oficialul din Guvern este de părere că România avea un sistem „ridicol” de recunoaștere a performanței la nivel național. Până acum, spune ministrul, premiile naționale porneau de la 65 de lei și se opreau la 150 de lei pentru un elev care a fost primul pe țară la o olimpiadă.

De asemenea, ministrul a mai anunțat că s-a dublat alocația zilnică pentru cazare și masă pentru fiecare participant la olimpiade. Astfel, de la 100 de lei, alocația va fi de 200 de lei. O altă măsură luată de guvern este ca performanța elevilor la olimpiadele internaționale să fie recunoscută indiferent de școala de unde provin. Astfel, pentru prima oară se vor acorda burse de performanță și pentru elevii din școlile private.

”Sunt elevi care reprezintă România, care merită recunoaşterea statului pentru nivelul înalt la care reprezintă România, indiferent de sistemul de stat sau particular”, a arătat el.

Ministrul Educației a mai anunțat că o altă măsură luată de Guvern este crearea cadrului legal astfel încât autoritățile locale, dincolo de resursele de la buget, să poată contribui pentru creșterea valorii acestor premii.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.