Pe vremuri, elevii erau ai nimănui. Din poveștile bunicilor și părinților noștri știm că dascălii băteau copiii chiar și când aceștia nu făceau nimic. Ei bine, vremurile s-au schimbat enorm de mult, însă unele obiceiuri au rămas în sângele anumitor profesori.

Bineînțeles, în prezent, cei care folosesc astfel de metode nu rămân nepedepsiți. Este și cazul unui profesor din Scoarța, care a bătut un elev de 14 ani în sala de clasă. La începutul lunii martie acesta a fost reținut, iar în prezent este cercetat penal pentru purtare abuzivă.

S-a ales cu dosar penal și cu salariul tăiat

Mai mult, Inspectoratul Școlar Gorj a anunțat că profesorului i se va tăia salariul câteva luni. Este vorba despre un profesor de matematică în vârstă de 62 de ani. El a bătut un elev în sala de clasă, iar un alt coleg a filmat scenele violente care au avut loc în clasă.

Comisia de Disciplină întrunită la nivelul școlii din Scoarța l-a sancționat deja pe dascăl. Șefa Inspectoratului Școlar este sigură că profesorul nu a fost la prima violență de acest gen. Ea a ajuns la această concluzie după ce a sesizat că un elev din clasă era deja pregătit să filmeze, înainte ca profesorul să îi dea palme elevului.

Vechile obiceiuri sunt aspru pedepsite. Ce a pățit un profesor din Gorj care a bătut un elev de 14 ani

„A fost aplicată sancțiune din partea școlii, diminuarea salariului. A rămas în unitate. Este și înainte de pensie, dar din ce înțeleg eu, mă îndoiesc că se afla la prima abatere. Un copil era deja pregătit deja să filmeze înainte să se producă gestul. Deci, cu siguranță, se repetase”, a spus Dana Constantinescu, inspectorul general al ISJ Gorj.

Șefa ISJ Gorj: E regretabil să ieși la pensie cu o tinichea de acest fel de coadă

Constantinescu a mai explicat faptul că profesorul mai trebuie să stea un an la catedră, după care trebuie să se pensioneze.

 „E regretabil să ieși la pensie cu o tinichea de acest fel de coadă, să te ajungă din urmă vechile metehne. Indiferent de ce face un copil, nu ai voie să-l bați”, a mai spus Dana Constantinescu, într-o emisiune la Tele3.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.