Se pare că valul de scumpiri care a avut loc de la începutul anului în România i-a făcut pe profesori să crească enorm de mult prețurile meditațiilor. În unele cazuri costul unei ore de meditație s-a dublat.

Părinții încearcă să își ajute copiii prin pregătire suplimentară la anumite materii. Această pregătire se traduce prin meditații, cu profesorii de la clasă și nu numai, într-un mediu privat. Cei mai mulți dintre elevii din România fac meditații la Limba Română, Matematică sau Limba Engleză.

Cât costă o oră de meditație

Până acum, o oră de meditație începea de la câțiva zeci de lei, în cazul studenților care ofereau meditații, însă ofertele variau în funcție de pregătirea pe care o avea cel ce oferea meditații. Acum, la o simplă căutare, conform Replica, costul unei ore de meditații scade greu sub suma de 80 de lei, chiar și în cazul studenților.

Valul de scumpiri din România a influențat profesorii! Costul meditațiilor a crescut enorm. Părinții sunt disperați

Dacă vorbim despre cadrele didactice, sumele ajung chiar și până la 250 de lei pentru numai o oră și jumătate de meditații.

Părinții, nemulțumiți de profesori

Pe lângă faptul că cer prețuri enorme, părinții se plâng că profesorii aleg să facă grupe în timpul orelor de meditații. În unele cazuri acestea ajung să fie din ce în ce mai mari, iar timpul alocat fiecărui elev este deja nesemnificativ pentru a-l pregăti îndeajuns de bine.

„În cadrul grupei de meditație în care se află și copilul meu s-a ajuns deja la un număr de 6 elevi. Prețul rămâne același, dar rândul copilului meu ajunge să fie din ce în ce mai rar. Bineînțeles că și prețul este destul de mare și este un efort pentru noi ca părinți, dar măcar aș vrea să știu că plătesc suma asta pentru evoluția lui, nu pentru a împărți timpul cu încă 5 copii”, a declarat mămica unui elev aflat în clasa a 8-a.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.