România se apropie cu pași repezi de digitalizare. Candidații care vor participa la concursul de Titularizare 2022 își vor putea depune dosarul online. Înscrierile încep pe 9 mai și se termină pe 17 mai, potrivit calendarului oficial.

Dosare online

Candidații vor trebui să trimită dosarele la o adresă de email configurată și pregătită de comisia județeană, se arată în documentul menționat.

„În perioada de înscriere a candidaților la concursul național, sesiunea 2022, de verificare și înregistrare a datelor în aplicație, comisia județeană / a municipiului București de organizare și desfășurare a concursului are obligația de a configura o adresă de e-mail dedicată concursului național, sesiunea 2022, care să fie publică, la care candidații să aibă posibilitatea de a transmite dosarele / cererile de înscriere, contestațiile și alte solicitări privind organizarea și desfășurarea concursului și de la care candidații să primească răspuns la cererile și solicitările formulate”, se arată în documentul oficial.

Candidați consiliați

Ce este nou de data aceasta, este că președintele comisiei, precum și inspectorii școlari pentru managementul resurselor umane au obligația de a consilia candidații cu privire la disciplinele de concurs la care se pot înscrie conform studiilor efectuate, precum și posturile/catedrele pe care le pot ocupa.

Mai mult de atât, în document se precizează faptul că președintele comisiei județene / a municipiului București are obligația de a consilia conducerile unităților de învățământ particular, privind emiterea avizelor candidaților în perioada de înscriere.

În data de 23 mai se vor publica la avizier, dar și pe pagina web a inspectoratelor școlare situația dosarelor de înscriere ale celor respinși, precum și motivele pentru care au fost respinse dosarele respective. De asemenea, se vor publica și lista candidaților înscriși în concursul național, dar și ea probelor practice / orale și a inspecțiilor speciale la clasă.

În perioada 24 mai – 30 iunie 2022 se vor desfășura probele practice. Tot în această perioadă, se vor soluționa și contestațiile.

Pe 4 iulie se vor afișa rezultatele la probele practice.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.