Maite Rodriguez, în vârstă de zece ani, și-a dorit să devină biolog marin. “Iubea animalele”, a declarat luni verișoara Destiny Esquivel pentru Adrienne Broaddus de la CNN. “Era hotărâtă. Era inteligentă. Avea de gând să devină cineva”.

“Urma să devină cineva”

“Era hotărâtă. Era inteligentă. Avea de gând să devină cineva,” a spus verișoara unei victime de la Uvalde. Dar, din păcate, săptămâna trecută, un bărbat înarmat a intrat în clasa ei de la școala primară Robb din Uvalde, Texas, curmând viața lui Maite și a altor 18 elevi și doi profesori. A fost cel mai mortal atac dintr-o școală din ultimul deceniu.

Familia și prietenii s-au adunat luni pentru o vizită și o slujbă de rugăciune pentru Maite. Ei și-au amintit de ea ca fiind o fată carismatică cu un viitor strălucit, care era, de asemenea, grijulie și protectoare față de verișorii ei mai mici, a spus Esquivel, și care a încercat să-i ajute pe ceilalți în timpul masacrului sângeros.

“Colegii ei de clasă au spus că era curajoasă. Le-a spus celorlați elevi unde să se ascundă”, a spus Esquivel. “Ea este o eroină”.

Pierderea devastatoare a 21 de vieți omenești a rănit profund o comunitate din sudul Texasului care se mobilizează pentru a se susține reciproc.

Nouăsprezece dintre cei care au murit vor fi înmormântați în sicrie personalizate furnizate de o companie din Texas, fără niciun cost pentru familii. Cele două case funerare din Uvalde au promis, de asemenea, că vor acoperi toate cheltuielile, în timp ce mai multe slujbe sunt programate pentru marți și vor continua săptămâna viitoare.

"O să muriți cu toții", a spus atacatorul de la școala din Texas copiilor înainte de a deschide focul
Sursa Foto – Captură Video

Trei persoane spitalizate

Între timp, trei persoane rămân spitalizate marți la Spitalul Universitar San Antonio din cauza rănilor suferite în urma atacului. Bunica atacatorului, în vârstă de 66 de ani, care a fost împușcată în față înainte de atacul asupra școlii, este în stare bună. O fetiță de 9 ani este în stare bună, iar o fetiță de 10 ani este în stare gravă, a precizat spitalul.

De asemenea, luni a avut loc o slujbă religioasă pentru Amerie Jo Garza, în vârstă de 10 ani, al cărei tată a aflat săptămâna trecută de la doi colegi de clasă că Amerie a încercat să sune la 911 în timpul împușcăturilor.

“Vreau doar ca oamenii să știe că a murit încercând să-și salveze colegii de clasă”, a declarat miercuri Angel Garcia. “Ea a vrut doar să salveze pe toată lumea”.

Sala de vizită a fost plină de flori și animale de pluș, în timp ce familia și prietenii s-au adunat în amintirea lui, potrivit KTRK, afiliat CNN.

Gustavo García-Siller, arhiepiscop de San Antonio, a declarat că intenționează să sprijine familiile cu dragoste, tandrețe și compasiune.

“Arăt prin gesturi, expresii de grijă și, într-un fel, vreau să transmit că este o comunitate și că mulți oameni din întreaga lume se gândesc la ei și suferă alături de ei. Trebuie să ne ocupăm de fiecare dintre ei într-un mod diferit, pentru că fiecare familie este diferită. Fiecare copil este unic. Și astfel vom încerca să facem tot ce putem, iar apoi să îi asigurăm din nou prin gesturi că vom fi acolo pentru ei pe termen lung. Nu este vorba doar de acest moment” a declarat el pentru CNN.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.