Elevii care termină liceul aleg universitățile din afara țării, în special, pe cele din Olanda. Peste 5.600 de stundeți români studiază acolo.

Olanda, destinația preferată a studenților când vine vorba de studii

Olanda se situează pe primul loc în topul preferințelor stundeților români atunci. Peste 5.600 de studenți învață acolo, conform datelor făcute publice de compania de consultanță educațională IntegralEdu. Pe locul al doilea, ca destinație de studiu preferată de români, este Marea Britanie, urmată de Germania, Italia, Danemarca, SUA și Irlanda, potrivit edupedu.ro.

Familiile din România își trimit copiii la studii în străinătate încă din gimnaziu

Potrivit sursei citate, IntegralEdu, se pare că majoritatea familiilor din România își trimit copiii la studii în străinătate încă din gimnaziu, iar cererea pentru studiile în străinătate s-a triplat.

“În ceea ce privește studiul gimnazial și liceal, numărul de aplicații în Marea Britanie rămâne constant, alte destinații solicitate fiind: Elveția, Germania, Austria, Spania dar și America de Nord”, arată compania.

Topul domeniilor preferate de români pentru studiile în străinătate

1.     Computer Science

2.     Economie și Afaceri

3.     Artă și Design

4.     Inginerie

5.     Drept

6.     Psihologie

7.     Turism

Nu este de mirare faptul că stundeții fac această alegere. În afară au mult mai multe oportunități și vor fi plătiți altfel după finalizarea studiilor.

De atlfel, un sondaj recent, arată că majoritatea pleacă din țară către o facultate din afară, din cauza salariilor proastea care îi așteaptă după absolvirea unei facultăți. Din păcate, acest lucru se întâmplă aproximativ în toată țara.

Potrivit unei statistici, dintr-o clasă de 30 de elevi, 15-20 de tineri aleg să urmeze facultatea în alte orașe sau să plece din țară pentru a studia.

Chiar și cu măsurile anunțate de Ministerul Educației, aceștia tot aleg această variantă. Și să nu uităm..la noi încă se mai găsesc toalete pentru elevi în „fundul curții”, ceea ar trebui să nu mai existe într-o țară cu adevărat europeană.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.