Modul în care este organizată testarea standardizată din perioada 30 mai – 10 iunie diferă de la școală la școală. Părinții unor elevi ce învață la o astfel de unitate de învățământ, au trimis echipei de redacție de la EduPedu.ro condițiile participării.

Condițiile școlii

Formularul în cauză avea „termen limită ora 16”, timp în care trebuiau să bifeze adresa de email, clasa, numele și prenumele copilului și „dispozitivul cu care se conectează la internet în clasă”.

Mesajul primit de părinți, trimis Edupedu.ro, arată în felul următor:

„Nu se va folosi internetul școlii, ci conexiunea proprie a dispozitivului personal”, iar elevii „trebuie să știe să completeze răspunsurile în formularul de test”.

Ceea ce înseamnă că dispozitivele școlii nu vor fi folosite.

De asemenea, în mesajele primite de părinți de la conducerea instituției de învățământ și de la cadrele didactice este specificat faptul că testarea este obligatorie și că dacă elevul nu o să poată intra în ziua stabilită, va fi reprogramat să o susțină în altă zi.

Ce a promis ministrul?

Ministrul Educației a declarat inițial că nu există sancțiuni pentru neparticiparea la această testare standardizată. Pe larg aici: Testarea standardizată la Limba română și Matematică, organizată în 329 de școli, în perioada 30 mai – 10 iunie, nu este obligatorie pentru elevi.

Sorin Cîmpeanu, a spus recent despre evaluarea standardizată că “ne-am asigurat că toți acești elevi vor avea acces la aceste dispozitive electronice”.

Vineri seara, acum două săptămâni, a fost publicat în Monitorul Oficial un ordin de ministru care prevedea “la nivelul fiecărui județ/sector al municipiului București, pilotarea evaluării standardizate se va organiza în câte 7 unități de învățământ, incluzând unități de învățământ cu profil pedagogic”. Testarea se va face în „parteneriat” cu o companie privată, Brio, pe platforma pe care aceasta are la vânzare și teste școlare pe bază de abonament, pentru elevi, fără ca Ministerul Educației să încheie transparent un contract sau o procedură de achiziție publică pentru atribuirea la licitație a serviciului oferit.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.