Bogdan, tânărul din Arad care a crescut la casa de copii și a vista de mic copil să devină polițist. Despre el vom vorbi astăzi. 

Povestea lui Bogdan

Bogdan s-a născut într-o familie fără posibilități. Când avea vârst de 3 ani, acesta a fost trimis la casa de copii. A cunoscut multe persoane de-alungul copilăriei sale, iar la vârsta de 6 ani, acesta a fost crescut la Casa de tip familial „Prietenia” din Lipova, aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

„La fel ca ceilalți copii și tineri din Casa Prietenia, de-a lungul anilor, Bogdan a fost încurajat și susținut de angajații DGASPC Arad, asistenți sociali, educatori și psihologi, bucurându-se și de sprijinul Fundației Kinder Soforthilfe Lipova, condusă de fostul parlamentar german, Susanne Kastner, care s-a dedicat mai multor proiecte sociale din România” – spun reprezentanţii DGASPC Arad, potrivit Aradon.ro.

Bogdan este un adolescent plin de viață, sincer și cu simț justițiar. Îi place foarte mult arta și este pasionat de muzică și desen. Pe lângă acestea, iubește sportul, fotbalul, baschetul, artele marțiale și automobilismul fiind favoritele sale.

Examenul de BAC l-a trecut cu nota 8, iar apoi a fost admis la facultate, specializarea Jurnalism-Engleză din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Acesta primește o bursă socială și una de merit, datorită rezultatelor bune pe care le-a obținut la învățătură. Anul acesta va susține examenul de licență, dar cariera de polițist este pe primul plan pentru el. De mic copil își dorește să se facă polițist, iar începând cu anul 2020, acesta încercat să treacă probele examenelor de admitere de la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina. A treia oară a reușit. A fost admis pe locul 364.

Bogdan, tânărul model

„Bogdan este unul din tinerii care reprezintă pentru noi toți un model, la fel ca și pentru ceilalți copii și tineri provenind din centrele de plasament și casele de tip familial din județul Arad. Este exemplul care ne arată că doar prin multă muncă și perseverență beneficiarii sistemului de protecție pot reuși să își găsească drumul în viață și pot face pasul în afara sistemului bine pregătiți pentru provocările care îi așteaptă mai departe. Mereu avem întâlniri și discuții deschise cu copiii noștri, încercăm să îi încurajăm și să îi călăuzim în parcursul lor, în funcție de preocupările și pasiunile pe care le au. Lui Bogdan îi urăm să aibă parte de tot ce este mai bun și pe viitor și îl asigurăm de toată susținerea noastră”, spune Erika Stark, director al DGASPC Arad.

Avem foarte mulți elevi de acest fel în țară. Bogdan este dovada vie că dacă îți dorești să faci ceva în viață, vei reuși cu siguranță. Mai mult de atât, majoritatea elevilor ar trebui să ia exemplul său. Un băiat simplu, cu bun simț, care își dorea să ajungă polițist și care între timp, și-a îndeplinit visul.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.