Reușită excepțională pentru mai mulți elevi din Gorj. Un scurtmetraj realizat de aceștia a ajuns în finala unui festival internațional de film.

,,Une vie d’ado en 2022”

Este vorba despre scurtmetrajul ,Une vie d’ado en 2022”, realizat de Victor-Ioan Stoian, care este elev în clasa a X-a B și de trupa de teatru francofon ,,Partage!” a Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu. A fost selectat pentru a participa la Festivalul Internațional al  Filmului de Prevenire, Cetățenie și Tineret FestiPREV din La Rochelle, Franța.

156 de filmuțele înscrise la preselecție

Au fost înscrise 156 de filmuțele din 9 țări: Franța, Belgia, Elveția, Senegal, Maroc, Benin, Canada, Camerun și România. În finală vor fi difuzate 36 de scurtmetraje.

De asemenea, există 33 de producții franceze și 3 străine (Belgia, Benin și România). Aceste creații se vor difuza în perioada 12-14 mai 2022, în La Rochelle. Tinerii au la dispoziție 4 minute după fiecare scurtmetraj pentru a prezenta filmulețul, precum și 4 minute de dialog cu juriul și publicul.

Elevii colegiului au mai participat la astfel de ediții ale festivalului, dar nu au reușit să treacă mai departe de preselecții. Astfel, asta este dovada clară a faptului că elevii nu s-au lăsat și au reușit să aducă un plus țării noastre.

„La preselecție au fost înscrise 156 de filmulețe din 9 țări francofone: Franța, Belgia, Elveția, Senegal, Maroc, Benin, Canada, Camerun și România. 36 de scurtmetraje vor fi difuzate în finală, 33 fiind producții franceze și 3 străine (Belgia, Benin și România).

Creațiile artistice ale tinerilor realizatori vor fi difuzate în perioada 12-14 mai 2022, pe scena sălii Espace Encan din La Rochelle. După fiecare scurtmetraj, tinerii realizatori și actori vor avea 4 minute în care își vor prezenta filmul și 4 minute de dialog cu juriile și publicul prezent în sală.

Elevii colegiului nostru au mai participat și la alte ediții ale acestui festival, dar nu au reușit să treacă de etapa preselecțiilor. Reușita lor din acest an este o dovadă clară a faptului că perseverența este cheia succesului în orice domeniu de activitate”, au transmis reprezentanții CNTV.

Trupa de teatru francofon ,,Partage!” va participa și la Festivalul de Teatru “Grains de scene” din Le Puy-en-Velay, Franța. Acolo vor prezenta piesa “Les most parleurs” de Matei Vișniec.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.