Ionel Cordovan este profesor de limba rromani. Acesta a reușit să obțină titlul de Mentor în educație – 2021 la evenimentul organizat de Fundația pentru Comunitate.

Premii pentru profesori

Joia trecută, 10 profesori au fost premiați de către Mol România și Fundația pentru Comunitate în cadrul Galei Premiilor Mentor datorită devotamentului și entuziasmului cu care au contribuit la dezvotlarea elevilor. Ionel Cordovan se află printre ei. Festivitatea s-a desfășurat pe acoperișul Teatrului Național din București, în Sala Amfiteatru.

Premiul inspectorului școlar i-a fost dăruit chiar de Camelia Ene, directorul Companiei MOL România, iar diploma i-a fost înmânată de către Brândușa Armanca, reprezentanta Fundației Pentru Comunitate din Cluj Napoca.

Cine spune Ionel Cordovan?

Ionel Cordovan este de părere că această distincție pe care a obținut-o la evenimentul din București îl responsabilizează mult mai mult în mentorarea elevilor și tinerilor rromi din județul Bihor și nu numai.

„După distincția primită pe 1 Decembrie 2021 de la Administrația Prezidențială, «Ordinul Meritul pentru Învățământ în Grad de Cavaler», premiul «Mentor în educație – 2021», oferit de Compania MOL România prin Fundației Pentru Comunitate, reprezintă o recunoaștere a muncii depuse, în cei peste 20 de ani, în sistemul educațional pentru rromi.

Mentoratul reprezintă o necesitate pentru toți elevii și tinerii rromi. Un învățământ de calitate pentru rromi nu poate fi realizat cu succes fără existența mentorilor pentru acești elevi. Cadrele didactice rrome, dar și cele nerrome, chiar și tinerii studenți și liceeni rromi, trebuie să fie mentori pentru elevii din învățământul gimnazial, profesional și liceal. Bucuria mentorului este deplină atunci când elevul sau ucenicul său a reușit să treacă cu brio în următoarea etapă sau nivel educațional, social, sportiv”, spune profesorul de rromani.

Ionel Cordovan

Mentor 2021 – Laureații Premiului

  • Alina Ciuculescu Moțea, antrenor scrimă, București
  • Ionel Cordovan, profesor de limbă rromani, Oradea
  • Liana Poema Dondoe, profesor de educație muzicală, Craiova
  • Muszka Pál Anna Éva, educator, Cluj
  • Crina Popescu, bibliotecar, Pietrari, Vâlcea
  • Adrian Rădulescu, antrenor natație, București
  • Cosmin Simtion, profesor de istorie-geografie, Ruși, Slimnic, Sibiu
  • Székely Zoltán, profesor de fizică, Odorheiu Secuiesc
  • Tőkés Árpád, antrenor de orientare în alergare, Cluj
  • Doina Lavinia Zanfir, profesor de pian, Reghin
Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.