Un profesor din Timișoara a umilit o elevă la examenul de bacalaureat din 2017. Acesta a fost condamnat în primă instanță.

Profesor condamnat pentru că a umilit o elevă la examenul de bacalaureat din 2017

Un profesor din Timișoara a fost condamnat în primă instanță, deoarece, în urmă cu 5 ani a umilit o elevă la examenul de BAC. Printre probele care se regăseau la dosar, exista chiar și o înregistrare video cu acel incident.

Cornel Velescu este doctor inginer și șef de lucrări în cadrul Politehnicii Timișoara. Acesta a fost acuzat de infracțiune de purtare abuzivă. Judecătoria din Rădăuți l-a condamnat la 4 luni de închisoare, cu amânarea pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani. Sentința poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Eleva își pierduse buletinul

Se pare că s-a ajuns în această siutație, deoarece, la examenul de bacalaureat din 2017, la care era președinte, Cornel Velescu și-a ieșit din minți când o elevă a venit în fața comisie cu permisul de conducere, spunând că și-a pierdut buletinul.

Adolescenta a fost jignită și insultată de profesorul în cauză și a încercat să o scoată cu forța din sala de examen. Fata a izbucnit imediat în lacrimi și a fost primită la insistențele profesorilor de la examenul de BAC. Aceasta a trecut cu nota 8,45.

Deoarece s-a simțit abuzată și jignită, eleva a depus imediat plângere penală, dar l-a acționat pe profesor în judecată și pe căile civile. De asemenea, Cornel Velescu a fost nevoit să plătească și suma de 5.000 de lei cu titlu de daune morale.

Din fericire, astfel de cazuri sunt rare la noi în România, când profesorii nu sunt înțelegători și își ies din minți la astfel de examene importante. Poate că eleva nu are nicio vină și și-a dorit să susțină acel examen foarte mult pentru a se putea înscrie la facultate mai departe.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.