Un profesor a dat lovitura! Acesta a reușit să-și deschidă o mică afacere, bazată pe plante exotice. Și chiar merge treaba. Face bani frumoși!

Cum a reușit un profesor să se îmbogățească din plante exotice

Afacerile cu fructe și legume au crescut foarte mult în ultimii ani în România. După pandemia de COVID-19, oamenii au devenit din ce în ce mai interesați și preocupați de fructe proaspete, care pot ajuta la imunitate. Astfel, majoritatea românilor caută să cumpere fructe și legume de la producători locali. Dar, un profesor universitar a dat lovitura cu plantele exotice.

Ideea de afacere a cadrului universitar, Mihai Cărbunaru, face furori. Acesta a tranformat un teren din curtea veche a bunicilor săi într-o fermă ecologică unde a cultivat plante exotice. Unele dintre ele sunt tipice altor regiuni, altele reprezintă încrucișări făcute între diverse soiuri de fructe chiar de către inginerul agricol, scrie Playtech.

Ferma respectivă se află la Bihor. Se întinde pe 1.000 metri pătrați și se bucură de un succes răsunător. Acesta dorește să-și mai deschidă un solar în care vrea să cultive varză kale, varză chinezească, rucola și alți arbori de citrice.

Ce legume cultivă acesta

Mihai a realizat diverse încrucișări din plante, ce au condus la crearea unor soiuri unice. Spre exemplu, vânăta tigrată, care reprezintă o încrucișare a vinetei albe cu cele negre.

Potrivit inginerului agricol, vânăta tigrată ajunge să cântărească maximum 500 de grame și este clar mai bună decât vânăta normală.

De altfel, acesta mai are și roșii.

„Este o roșie uriașă. Poate să ajungă până la 6 kg. Este o roșie Red Zebra, e trigrată, un galben spre roșu cu verde. Este o roșie ananas. I se spune așa, dar are un gust deosebit și puține semințe. E foarte gustoasă. E mai dulce, dar are și un pic de aciditate”, a povestit profesorul universitar din Bihor, într-o intervenție pentru Antena 3.

De altfel, profesorul cultivă și castravetele amar, care este o legumă originară din Asia, recomandată persoanelor care suferă de diabet.

„Ce vedem aici e Kumquat, o citrică care se consumă cu coajă cu tot. Seamănă la gust cu portocală. Acolo avem altă citrică, mai puțin cunoscută. Face un fruct de un kilogram. Coaja e ca la pomelo, gustul e de lămâie, dar e cultivată pentru coaja folosită în patiserie. (…) Aici avem lămâi-caviar. Înăuntru sunt bobițe care semăna cu caviarul. Are gust de lămâie și gref”, a povestit profesorul universitar.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.