„Educația în secolul 21 nu se mai poate face doar cu tabla și cu creta” sunt cuvintele Nataliei Rotaru, învățătoare în Chitila, care consideră că elevii trebuie să vină cu plăcere la școală și să participe cu drag la lecții. Ea încearcă să facă lecții în natură cât mai des și îi învață pe copii prin jocuri de imaginație.

Învățătoarea deși ar fi putut să predea la o școală din București, nu a putut să se despartă de orașul ei natal, fiind prea atașată emoțional de locuri și de oameni, astfel din 2001 de când a terminat Școala ,,Elena Cuza” . Natalia Rotaru lucrează în învățământ de 20 de ani în aceeași școală unde a și învățat.

Începutul

De când era mică își dorea să fie profesoară având-o ca model pe mama sa, care la rândul ei era tot învățătoare în Chitila. Natalia se prefăcea mereu că papușile ei erau copii cărora le preda, le și pedepsea dacă nu își făceau temele.

În prezent ea este mai mult decât calificată pentru meseria de învățătoare, terminând facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității din București, este specializată în Sociopsihopedagogie și Pedagogie. Ea a și devenit director adjunct al Școlii Gimnaziale ,,Profesor Ion Vișoiu”.

Pregătirea cetățeanului de mâine

Natalia Rotaru a ajuns la o concluzie după toți anii aștia de experiență, că predarea tradițională nu își mai are locul în școlile secolului 21, de aceea și-a propus ca o provocare personală să le predea copiilor folosindu-se de cât mai multe jocuri și activități menite să îi ajute pe cei mici să memoreze cât mai mai ușor noile informații, iar simultan să îi motiveze să vină cu plăcere la școală.

De exemplu într-o zi timp de patru ore s-au costumat în pirați și trebuiau să execute cât mai multe sarcini corect, pentru a avansa către comoară. Într-o altă zi și-au transformat clasa în circ pentru a-l cunoaște pe Fram, ursul polar.

Toți elevii vin și învață cu plăcere datorită eforturilor profesoarei, eforturi ce nu trec neobservate.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.