Astăzi au început simulările pentru Evaluarea Națională 2022 cu proba la limba română. Ca în toți anii, au fost și evenimente neplăcute.

De exemplu, un elev de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu a fost dat afară din timpul simulării fiindcă i-a sunat telefonul în timpul examenului.

I-a sunat telefonul în timpul examenului

Conform Inspectoratului Școlar Județean, elevul semnase procesul verbal prin care a luat la cunoștință faptul că telefonul trebuie depus la zona de depozitare a bagajelor.

Astăzi, elevii de clasa a VIII-a au susținut simularea la Limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Națională 2022, între orele 9 – 11. Ministerul Educației spune că scopul acestor simulări este de a-i ajuta pe elevi să vadă unde mai este nevoie să se pregătească. În vară va avea loc Evaluarea Națională a anului 2022.

Conform IȘJ Sibiu, nu au existat probleme în privința simulării la această probă. Toate unitățile de învățământ cu clase gimnaziale au putut accesa, multiplica și distribui subiectele la timp. De asemenea, nu au fost raportate situații de elevi cu probleme de sănătate în timpul desfășurării probei.

Câți elevi din Sibiu au susținut simularea la Evaluarea Națională

Din cei 3.600 elevi care puteau susține această simulare au fost prezenți 3.261 elevi (90,58%) și 339 elevi (9,42%) au absentat. Simularea la Evaluarea Națională va continua și mâine, cu proba la Matematică. Elevii vor afla rezultatele în 14 aprilie.

Notele obținute nu vor fi trecute în catalog, decât dacă elevul va face o solicitare scrisă și o va înmâna profesorul de la materia respectivă.

Rezultatele la simularea Evaluării Naționale ”sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, după cum arată Ministerul Educației.

Calendar simulare Evaluare Națională 2022

Simularea Evaluării Naționale 2022 se desfășoară în perioada 4-14 aprilie.

  • 4 aprilie 2022: Limba şi literatura română (probă scrisă)
  • 5 aprilie 2022: Matematică (probă scrisă)
  • 6 aprilie 2022: Limba şi literatura maternă (probă scrisă)
  • 14 aprilie 2022: afișarea rezultatelor simularea Evaluării naționale 2022.
Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.