Un elev din Gorj trebuie să repete clasa a V-a, deoarece nu s-a logat la orele online din timpul pandemiei. Acest lucru s-a datorat faptului că nu știa să folosească tableta, și nimeni nu l-a ajutat.

Elevii nu știu să folosească tehnologia

Din păcate, băiatul a fost nevoit să repete clasa a V-a, pentru că nu a participat la orele online din cauza faptului că nu a știut să folosească tableta. Nici profesorii, și nici colegii nu l-au ajutat. Părinții s-au adresat instanței judecătorești.

Un elev din Târgu Jiu a rămas repetent, la 3 discipline școlare, ”limba română”, ”limba engleză” și ”matematică”, dar instanța a anulat decizia luată de profesori de a-l lăsa pe elev repetent.

Părinții care au reclamat cazul au invocat că pârâții “nu au avut în vedere că activitatea on-line era cea aplicabilă pe perioada suspendării cursurilor, iar reclamantul a fost în imposibilitate de a avea acces la acest tip de activitate didactică, atât ca urmare a absenței cunoștințelor și abilităților de utilizare a aplicațiilor specifice, cât și ca urmare a lipsei suportului cadrelor didactice de profil și a dirigintelui (persoane cu responsabilități directe și legale în activitatea de asigurare a condițiilor pentru un acces egal la un învățământ nediscriminatoriu).”

Reclamantul consideră pârâții i-au încălcat dreptul a acces la educației. De altfel, a fost supus și discriminării, pentru că este de etnie romă.

Ce decizie a luat instanța

Unitatea școlară se pare că nu a prezentat dovezi cum că ar fi comunicat cu elevul respectiv pentru a-l ajuta în vreun fel, dar nici nu a dovedit faptul că atât în semestrul I, cât și în cele 2 luni de activitate fizică ale semstrului II, elevii ar fi fost instruiți, potrivit juridice.ro.

Procedând în acest fel, unitatea școlară a culpabilizat elevul reclamant pentru fapte ale părinților săi și pentru neîndeplinirea de către aceștia din urmă a obligațiilor:

Obligă pârâta ”să anuleze situația școlară „corigent limba română semestrul II anul școlar 2019-2020”, „corigent limba engleză semestrul II anul școlar 2019-2020”, „corigent matematică semestrul II anul școlar 2019-2020” și „repetent în anul școlar 2019-2020”.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.