Performanță pentru un elev din Alba Iulia de la Colegiul Militar Alba Iulia. Este vorba despre Daniel Popa, elev în clasa a XI-a al colegiului menționat, care a obținut locul II la un concurs internațional de eseuri.

CITEȘTE ȘI – Elevi ai Colegiului Militar din Alba Iulia participă la „2nd International Cadet Cup”

România are performanțe! Elevul Daniel Popa a obținut locul II la un concurs internațional de eseuri. Lucrarea sa a fost despre semnificația misiunii în Kosovo a Națiunilor Unite pentru pace și securitate.

A fost declarat finalist alături de alte două lucrări, din peste 100, înscrise în concurs la nivel mondial

”Încurajarea elevilor militari spre a fi creativi, a-și forma opinii independente și a participa la diferite concursuri naționale și internaționale, duce nu doar la obținerea de performanțe care îi va motiva pe viitor, ci și la dezvoltarea personalității acestora, creșterea încrederii în forțele proprii și conturarea domeniilor de interes pentru viitoarea profesie.

Prin punerea în valoare a creativității, a cunoștințelor de istorie și limba engleză, elevul sergent Daniel Popa (clasa a XI-a) a reușit să obțină Premiul II la Concursul Interațional de Eseuri, organizat de Forumul Internațional pentru Pace, Securitate și Prosperitate (International Forum for Peace, Security & Prosperity). Eseul scris de Daniel și intitulat <The significance of the United Nations Mission in Kosovo to Peace, Security & Prosperity> a impresionat juriul concursului, fiind declarat finalist alături de alte două lucrări, din peste 100, înscrise în concurs la nivel mondial”, transmit reprezentanții colegiului.

Daniel a prezentat lucrarea online în prezența unui juriu, dar și a celorlați membri participanți. Aceasta a fost cea de-a patra reuniune a Forumului organizată în data de 8 aprilie.

Elevul a fost coordonat de profesorii Cornelia Bratu (limba engleză) și Dan Anca (istorie).

Proiectul a fost prezentat unor oficialități internaționale 

Daniel Popa mărturisește că a avut parte de o experiență inedită și transmite că a fost plăcut surprins că lucrarea sa a câștigat Premiul II. Acesta s-a bucurat și mai tare atunci când a reușit să prezinte lucrarea în fața mai multor oficialități civile și militare, senatori, deputați, ofițeri și studenți din Franța, Italia, Canada, SUA sau Australia.

„Să particip la acest concurs internațional de eseuri a fost o experiență personală inedită. Am fost plăcut surprins să aflu că lucrarea mea intitulată <The significance of the United Nations Mission in Kosovo to Peace& Security and Prosperity> a plăcut juriului și a fost nominalizată cu Premiul II.

Satisfacția a fost și mai mare prin participarea online la întâlnirea Forumului pentru Pace, Securitate și Prosperitate din Agira, Sicilia, unde mi-am prezentat lucrarea în fața a multor oficialități civile și militare, senatori, deputați, ofițeri și studenți din Franța, Italia, Canada, SUA sau Australia.

Experiența, dialogul, schimbul de idei și valori cu persoane din afara țării, m-au ajutat să înțeleg mai bine spiritul european și unitatea în diversitate, ce asigură pacea și coeziunea la nivel global. Acest domeniu al relațiilor internaționale m-a fascinat mereu și nu pot decât să fiu mândru de această realizare.

Îmi doresc profund ca în viitor să pot reprezenta din nou atât instituția din care fac parte, cât și România la orice activitate de acest gen, promovând imaginea națională a poporului și integrarea țării în concernul cultural mondial”, a transmis elevul sergent Daniel Popa.

Colegiul Militar din Alba Iulia se pare că obține rezultate fabuloase la diverse concursuri internaționale. Elevii care studiază acolo sunt deosebiți și foarte inteligenți. De curând, mai mulți elevi ai colegiului au participat la „2nd International Cadet Cup”.

Evenimentul a fost organizat în Ungaria, iar colegiul albaiulian este singurul din România prezent la acest concurs. Este chiar al doilea an la rând cânt școala participă la acest eveniment internațional.

În 2021 au câștigat și concursul, fiind și primul an când au participat. De asemenea, au luat și premiul special pentru „Cea mai bună echipă”.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.