Peste 100 de elevi de la Colegiul Wiley se aflau la festivitatea de absolvire atunci  când au aflat vestea care ia- surprins pe toți.

Surprize, surprize

Studenții care au absolvit un colegiu istoric din estul Texasului au fost anunțați la ceremonia de absolvire că un donator anonim le-a plătit datoriile, au declarat oficialii.

Colegiul Wiley a transmis un comunicat de presă că peste 100 de studenți se aflau la festivitatea de absolvire sâmbătă când președintele școlii a făcut anunțul.

“Comunicăm în mod constant cu donatorii pentru a-i ajuta pe studenți în aceste moduri, astfel încât aceștia să poată începe experiența de după facultate cu mai puține datorii”, a declarat Herman J. Felton Jr., președintele și directorul executiv al Wiley, în comunicatul de presă.

Colegiul a precizat în comunicatul de presă că totalul estimat pentru soldurile datorate colegiului de către absolvenții promoției 2022 este de aproximativ 300.000 de dolari americani.

Filmul “The Great Debaters” din 2007, cu Denzel Washington în rolul principal, a fost inspirat de o dezbatere din 1935, în care Wiley s-a impus în fața unei echipe puternice, cunoscută la nivel național, de la University of Southern California, într-o perioadă în care SUA era puternic segregată.

Reacțiile nu au întârziat să apară

“Suntem recunoscători pentru acest donator anonim care îi va ajuta pe elevi să își achite datoriile către Wiley College și ne va ajuta să ne atingem obiectivele instituționale de a ne absolvi elevii cu datorii mici sau chiar deloc,” a transmis conducerea.

Taxele de școlarizare la universitatea istorică au fost reduse în anii trecuți la 17.500 de dolari pe an – incluzând taxele de școlarizare, precum cazarea și masa – pentru a oferi mai multor studenți acces la educație, dar unii studenți au încă datorii, a precizat universitatea într-o declarație.

Bineînțeles, la aflarea veștii, studenții s-au bucurat și au aplaudat cu toții momentul la care unii sperau, iar alții nu.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.